17 november 2015 In de media

‘Nakamba is een winnaar’

Vitesse-speler Marvelous Nakamba baalt van het beeld dat van hem is ontstaan nadat hij vorig weekend opnieuw met een rode kaart van het veld moest.
De 21-jarige middenvelder uit Zimbabwe moest tegen AZ vertrekken na een aantal tackles. Eerder gebeurde dat ook al in het bekerduel met Heracles. 'Het is niet mijn bedoeling om de tegenstander pijn te doen. Ik probeer alleen te voetballen', reageert Nakamba, die niet als schopper te boek wil staan.

'Dit zijn we niet gewend'

Volgens trainer Peter Bosz van Vitesse is Nakamba geen gemene speler. 'Het is wel een harde speler. Daar houd ik wel van', aldus Bosz. 'Het is alleen zo dat we dat in Nederland niet meer echt gewend zijn. Hier worden zaken afgefloten die bijvoorbeeld in Engeland niet worden afgefloten. Daar zal hij zich aan moeten aanpassen.'

De coach typeert Nakamba als rustig en bescheiden. 'Een jongen die met een missie gekomen is. Hij wil slagen in Europa en dat straalt hij aan alle klanten uit. Een heel talentvolle speler, die een geweldige techniek heeft. Zijn eerste aanname is fantastisch. Hij is sterk en het is een winnaar. Wat je wel merkt is dat hij nog een heleboel moet leren.' Bosz doelt daarbij ook op het aangaan van de duels.

'Met veel energie een wedstrijd in'

Nakamba kan volgens zijn trainer een mooie toekomst tegemoet gaan. 'Het is een jongen die heel veel energie in een wedstrijd stopt. Daar houden ze van in Engeland. Ik zie hem dan ook wel op termijn in Engeland voetballen.'
 

Omroep Gelderland / Foto’s SV

Hoofdsponsor: