15 juli 2014 In de media

‘Nieuwe Kaká’ Piazon lovend over Eredivisie-opvatting

Lucas Piazon (20) weet nog niet of hij komend seizoen tot de A-selectie van Chelsea behoort.
De Braziliaanse middenvelder, afgelopen seizoen op huurbasis actief bij Vitesse, hoopt zich tijdens de voorbereiding op het nieuwe seizoen in beeld te spelen bij trainer José Mourinho.

"Het was een heel goede ervaring", zegt de aanvallende middenvelder op de officiële website van Chelsea over zijn verblijf in Arnhem. "Ik heb veel wedstrijden gespeeld, iets wat heel belangrijk voor mij is op dit moment. Ik denk dat ik het in het begin goed gedaan heb. Na februari viel het team een beetje terug, maar als je naar het seizoen in z'n totaliteit kijkt denk ik dat het goed verlopen is voor me."

"De Eredivisie is een leuke competitie. Alle ploegen proberen te voetballen en proberen vooruit te spelen. Elk team wil de bal en wil de bal vooral op de grond houden. Ze spelen geen lange ballen, ze proberen altijd te passen. Ik denk dat het een goede competitie is om in te spelen", zegt Piazon, in 29 Eredivisie-wedstrijden goed voor 11 doelpunten.

Inmiddels staat Piazon weer op het trainingsveld bij Chelsea. "Het is altijd fijn om hier te zijn en vrienden waar ik veel tijd mee heb doorgebracht weer te zien. Ik weet op dit moment nog niet wat er gaat gebeuren, maar ik ben heel blij om hier te zijn. Ik zal in de voorbereiding aan spelen toekomen tot we een beslissing nemen. Ik zal proberen de beste keuze voor mezelf te maken."
 

Voetbalprimeur / Foto’s SV

Hoofdsponsor: