3 mei 2012 In de media

‘Ook Vitesse doet mee in strijd om Wildschut’

AZ, FC Twente en sc Heerenveen krijgen in de strijd om Yanic Wildschut concurrentie van Vitesse. Dat meldt De Telegraaf donderdagochtend.
De ambitieuze Arnhemmers hebben zich volgens de ochtendkrant al officieel bij VVV-Venlo gemeld. Dat geldt ook voor AZ en Heerenveen. In Alkmaar is Wildschut in beeld als opvolger van Brett Holman, in Friesland zou hij Oussama Assaidi moeten doen vergeten. Daarnaast zouden FC Twente en Leeds United belangstelling hebben.

De twintigjarige Wildschut heeft in Venlo een contract tot de zomer van 2014, met een optie voor nog een jaar. VVV kan daardoor vragen wat het wil en start naar verluidt met een vraagprijs van 2,5 miljoen euro. Dat bedrag zakt mogelijk nog als de Limburgers zich niet weten te handhaven.


Vitesse meldt zich voor Wildschut 

Yanic Wildschut (20) heeft de clubs voor het uitkiezen. Vitesse, AZ en SC Heerenveen meldden zich officieel bij VVV-Venlo voor de aanvaller, die zijn jeugdopleiding genoot bij Ajax en een contract heeft tot de zomer van 2014, met een optie voor nog een jaar.

De Amsterdammer scoorde dit seizoen tot dusver zes keer. Hoewel Wildschut gewild is, kijken de geïnteresseerde clubs de kat nog even uit de boom. Zij hopen dat de vraagprijs (circa 2,5 miljoen euro, red.) zakt als VVV via de play-offs degradeert.

Voetbalprimeur / Telegraaf

Hoofdsponsor: