21 augustus 2010 In de media

‘Professioneel’ FC Twente wint van Vitesse

Vitesse wist het zaterdagavond een uur vol te houden tegen regerend landskampioen FC Twente. Een te gemakkelijke tegentreffer leidde de uiteindelijke 3-0 nederlaag in. Hoofdtrainer Michel Preud’homme van Twente verwoordde het als volgt: “Een mooie overwinning op een moeilijke verplaatsing.”

Eloy Room startte net als een week eerder tegen Ajax in de basis. Eerste doelman Piet Velthuizen was door transferperikelen niet opgenomen in de wedstrijdselectie. De jonge Room zag FC Twente vrijwel de gehele eerste helft vooral naast schieten. Eenmaal moest hij flink in actie komen. Bryan Ruiz stond na een één-twee oog in oog met de doelman, maar Room tikte de bal prima voorlangs.

Door de blessure van Civard Sprockel stond Gino Felixdaal naast Luca Caldirola in het centrum. Zijn directe tegenstander was Marc Janko die zaterdagavond voor het eerst in de basis stond. FC Twente had in de eerste 45 minuten het meeste balbezit, maar het wist de eindpass maar sporadisch te vinden. Het bleef voor rust dan ook bij die ene kans van Ruiz.

Vitesse kreeg in de 35e minuut eveneens één grote kans. Uit een korte corner van aanvoerder Dalibor Stevanovic kopte Wiljan Pluim de bal richting de lange hoek, maar zijn inzet werd van de doellijn getrapt. Davy Pröpper en Genaro Snijders probeerden het beide eenmaal van afstand. De inzet van Pröpper was daarbij het meest gevaarlijk.

Na rust was het snel duidelijk dat FC Twente die goal graag wilde maken. Het was echter Genaro Snijders die uit een razendsnelle counter de 1-0 op zijn schoen had, maar de snelle aanvaller prikte naast. Net voor het uur spelen waren de gasten wel succesvol bij een counter. Na een slechte vrije trap van Stevanovic schakelden de Tukkers razendsnel en nieuweling Janko schoot de bal in de verre hoek: 0-1.

Vitesse was de rest van het duel niet meer bij machte om de ploeg van Michel Preud’homme pijn te doen. Ook de tweede treffer werd te gemakkelijk weggegeven en in de blessuretijd tikte invaller Luuk de Jong zijn tweede doelpunt van de avond achter doelman Room.