12 juni 2014 In de media

‘RKC Waalwijk raakt beoogd hoofdcoach Rob Maas kwijt aan Vitesse’

RKC Waalwijk raakt Rob Maas kwijt aan Vitesse. De oefenmeester gaat in Arnhem aan de slag als assistent van Peter Bosz, zo meldt Voetbal International donderdag.
Maas werd in Waalwijk gezien als toekomstig hoofdcoach. Hij zou Martin Koopman na dit seizoen opvolgen, zo was de bedoeling.

Met het vertrek van Maas bij het gedegradeerde RKC gaat er opnieuw een belangrijke pion uit de organisatie weg. Eerder vertrok meesterscout Janus van Gelder. Ook hij ging naar Vitesse.

Maas is overigens een bekende van trainer Bosz. De heren voetbalden samen bij Feyenoord.

Informatie over Rob Maas
 


Oversier: 'Formeel niet op de hoogte van vertrek van Maas'

Remco Oversier is nog niet op de hoogte van het vertrek van assistent-trainer Rob Maas (foto) naar Vitesse, al reageerde de algemeen directeur van Jupiler League-club RKC Waalwijk niet erg verrast.

'Formeel zijn wij nog niet op de hoogte van het vertrek van Rob Maas naar Vitesse, maar we verwachten wel dat hij RKC verlaat', laat Oversier weten aan Voetbal International. 'Wij wachten nog dat hij ons op de hoogte brengt.'

Het vertrek van Maas is opvallend aangezien hij de beoogde hoofdtrainer was vanaf het seizoen 2015/16. Oversier: 'Sinds februari zijn we met elkaar in gesprek om die route uit te stippelen en Rob de kans geven om hier als hoofdtrainer te beginnen. En dan is het aan Rob om die kans te grijpen of niet.'

Martin Koopman, de trainer voor nieuwe seizoen, blijft in tegenstelling tot eerdere berichten niet één maar twee seizoenen aan als hoofdtrainer. RKC wil zelf een hoofdtrainer opleiden en neemt daarvoor de tijd. Koopman heeft hierin een docerende rol. Mogelijk neemt assistent-coach Roy Hendriksen het stokje van hem over, maar dat laat RKC afhangen van zijn ontwikkeling.

Rob Maas is na Janus van Gelder (scout), Joost de Wit (algemeen directeur), Peter Bosz (hoofdtrainer), Mo Allach (technisch manager) en Marc van Hintum (hoofdscout) de zesde ex-RKC'er die aan de slag gaat bij Vitesse.
 


Tijdens de RKC-supportersavond op woensdag 11 juni vertelde RKC-directeur Remco Oversier echter dat hij denkt dat Maas niet bijtekent in Waalwijk. Hij zou in de belangstelling staan van een andere club. "Ik verwacht dat Rob vertrekt." (Bron Gelderlander 12-06-2014)

Naschrift redactie: Vitesse communiceert pas als gesprekken afgerond en contracten getekend zijn.

Omroep Brabant / VI / Foto Wiki

Hoofdsponsor: