27 juli 2012 In de media

‘Rutten geeft mij weer vertrouwen’

Patrick van Aanholt speelt weer met vertrouwen bij Vitesse. De linksback wordt door de Arnhemmers voor het tweede opeenvolgende jaar gehuurd van Chelsea. Van Aanholt kende een teleurstellend eerste seizoen.
De 21-jarige Bosschenaar kwam in januari over van de Engelse grootmacht en maakte onder toenmalig trainer John van den Brom maar weinig minuten. Nu ziet de wereld er voor Van Aanholt heel anders uit.

Van den Brom is inmiddels naar Anderlecht vertrokken en onder opvolger Fred Rutten lijkt Van Aanholt onomstreden te zijn.

Ook al omdat concurrent Alexander Büttner aast op een vertrek. Büttner spande deze week een arbitragezaak aan tegen Vitesse, om zo weer op de training te mogen verschijnen.

Van Aanholt houdt de laatste ontwikkelingen omtrent Büttner scherp in de gaten. "Natuurlijk is het voor mij gunstig als hij vertrekt, maar ook als hij blijft, ga ik graag de concurrentie met hem aan. Ik heb er alle vertrouwen in dat ik speel."

Rutten
Dat vertrouwen komt voornamelijk door Rutten. De oefenmeester was nog maar een paar dagen in dienst, of hij pleegde al een belletje naar Van Aanholt. "Hij zei dat hij mij goed kan gebruiken en dat ik waarschijnlijk veel aan spelen toe zou komen. Hij gaf mij veel vertrouwen."

En dus leende Chelsea hem weer uit. Al te veel praten over het verleden wil Van Aanholt niet. "Nee, ik focus me helemaal op komend seizoen. Uiteraard was ik vorig jaar heel teleurgesteld toen ik vaak op de bank zat. Je komt toch van een grote club. Ik had ook niet gedacht dat ik hier weer zou spelen, maar ben blij dat dat alsnog is gebeurd."

Doelpunt
Van Aanholt was donderdag in het Europa League-duel met Lokomotiv Plovdiv (3-1 zege) één van de uitblinkers in de ploeg van Rutten. De verdediger tekende vlak voor rust zelfs voor de belangrijke 2-0, door voor de zoveelste keer op te stomen en de bal in tweede instantie binnen te schieten.

Donderdag wacht al weer de derde voorronde van de Europa League. De Arnhemmers gaan dan op bezoek bij het Anzhi van trainer Guus Hiddink. "Eenvoudig zal het niet worden, maar we hebben er alle vertrouwen in dat we een goed resultaat neer kunnen zetten."

NuSport

Hoofdsponsor: