13 december 2015 In de media

‘Subtopperstrijd’ tussen Heracles en Vitesse blijft zonder winnaar

In een onderhoudend duel hebben Heracles Almelo en Vitesse de punten gedeeld (1-1). Beide ploegen wisten pas in de tweede helft het net te vinden in het Polman Stadion.
Voor Vitesse-coach Peter Bosz was het duel in Almelo een weerzien met zijn oude club. Eerder dit seizoen troffen beide ploegen elkaar in bekerverband ook al in het Polman Stadion, destijds werd de keuzeheer na een bizarre ontknoping in de slotfase naar de tribune gestuurd. Hectisch werd het ditmaal niet in Almelo.

Beide ploegen maakten er een rommelige eerste helft van, waarin amper mogelijkheden te noteren vielen. Na achttien minuten was de eerste kans voor Oussama Tannane, maar zijn inzet raakte de paal. Pas na rust werd het leuker. Het spel golfde op en neer, maar het duurde uiteindelijk tot de 65e minuut voordat er voor het eerst gejuicht kon worden.

Een afstandsschot van Tannane vond ditmaal wel het doel en was Vitesse-doelman Eloy Room te machtig (1-0). Het Arnhemse antwoord liet echter niet lang op zich wachten. Nadat Valeri Qazaishvili nog een reuzenkans om zeep hielp, was Milot Rashica na een snelle tegenaanval wel trefzeker (1-1). Beide ploegen gingen vervolgens nog wel op jacht naar meer, maar een zege was uiteindelijk teveel van het goede geweest.

Heracles blijft door de puntendeling op de vierde plaats in de Eredivisie staan, maar zag FC Groningen, FC Utrecht en PEC Zwolle wel naderen. Vitesse staat zesde.
 

Voetbalprimeur / Foto’s SV

Hoofdsponsor: