3 december 2012 In de media

‘Titelkandidaat? Nou, we staan bijna bovenaan, dus ja’

Hij is de man bij wie bijna iedere aanval van Vitesse begint. Waar het dit seizoen eindigt voor de ambitieuze Arnhemmers, weet Jan-Arie van der Heijden ook niet.
‘We gaan er voor om op het einde zo hoog mogelijk te staan. In Engeland lachten ze enkele jaren geleden ook om de plannen van Manchester City, maar die werden dit jaar wel kampioen. Wie het laatst lacht, lacht het best’, zei de 24-jarige verdediger zondag na de zege op Roda JC (3-0).

Dat Vitesse tegen de Limburgers één doelpunt te kort kwam om FC Twente van de eerste plaats in de eredivisie te verdringen, vond Van der Heijden vooral jammer voor de supporters.

‘Het was mooi geweest als we ze hadden kunnen belonen met die ene goal extra. Hij wilde maar niet vallen. Jammer, maar volgende week is er weer een wedstrijd. Daar gaan we ons nu weer op concentreren.’

Met die nuchtere woorden onderstreept Van der Heijden dat bij Vitesse alleen de positie aan het einde van het seizoen telt. Tussendoor bovenaan staan is leuk, maar niet meer dan dat.

‘We moeten zorgen dat we de laatste wedstrijden tot aan de winterstop ook winnen, dan zien we daarna wel verder. We willen met Vitesse zo hoog mogelijk eindigen. Of wij titelkandidaat zijn? Nou, we staan bijna bovenaan, dus ja. Maar we moeten afwachten wat er in de winterstop gebeurt. Natuurlijk hopen we dat Wilfried Bony blijft, maar het is zijn carrière, hij beslist. Al ben ik er van overtuigd dat Vitesse er alles aan zal doen om hem te behouden, want hij is gewoon een heel belangrijke speler.’

Vitesse toonde tegen Roda JC aan dat de ploeg geen genoegen neemt met incidenteel succes. Na de knappe zege van vorige week bij PSV kwam er veel op de Arnhemmers af, maar die lieten zich daar niet door afleiden.

Van der Heijden: ‘Het was wat drukker dan normaal met media en supporters langs het veld bij de training. Wij worden nu meer als favoriet gezien, maar we zijn daar goed mee omgegaan. Onderling houden we elkaar scherp door steeds te hameren op details, dat doet de trainer ook. Tegen Roda hadden we toch een paar momenten van onachtzaamheid, dat moet er uit.’

De Zuid-Hollander, die zijn opleiding bij Ajax genoot, is door Rutten centraal achterin geposteerd naast aanvoerder Guram Kashia. Met zijn sterke linkervoet zet Van der Heijden bijna iedere aanval van Vitesse op.

‘Ik kan vaak doorschuiven naar het middenveld om met Theo Janssen een ’twee tegen één situatie’ te creëren. Wij moeten er voor zorgen dat de oplossingen zo snel mogelijk gevonden worden en dat gaat goed. Op naar de volgende wedstrijd.’

Algemeen Dagblad / Foto’s SV

Hoofdsponsor: