14 september 2011 In de media

‘Toen Ajax Janssen haalde, voelde ik dat het niet goed zat’

Jan-Arie van der Heijden stond lange tijd bekend als één van de grootste talenten van Ajax, maar tot een doorbraak in Amsterdam kwam het niet.
De middenvelder werd twee keer verhuurd aan Willem II en deze zomer uiteindelijk verkocht aan Vitesse. “Ik heb vier jaar de kans gehad, misschien was ik als voetballer gewoon nog niet goed genoeg”, stelt Van der Heijden realistisch vast.

De 23-jarige middenvelder keerde na het afgelopen seizoen vol goede moed terug naar Amsterdam en voelde zich klaar voor Ajax. Van der Heijden had in april een goed gesprek met trainer Frank de Boer, die hem een kans wilde geven en zei dat de middenvelder ‘de Theo Janssen van Ajax moest worden’. Nog geen maand later nam Ajax echter de echte Theo Janssen over van FC Twente.

“Toen voelde ik natuurlijk wel dat het niet goed zat”, zegt Van der Heijden in Voetbal International. “Eenzelfde type speler als ik, en ook nog op dezelfde positie. Gelukkig was Frank de Boer zo eerlijk om aan te geven dat hij voor andere jongens zou kiezen, want ik zag het zelf natuurlijk ook wel aankomen. Theo Janssen wordt niet voor de bank gehaald en het is ook logisch dat Ajax zo’n goede speler als Janssen binnenhaalt. Ajax is nu voorbij, maar mijn carrière niet.”

Voetbalzone

Hoofdsponsor: