17 augustus 2016 In de media

‘Topclubs zaten achter hem aan maar hij tekende voor Vitesse’

Mitchell van Bergen maakt in de eerste weken van het seizoen grote indruk bij Vitesse.
De Arnhemmers haalden de zestienjarige aanvaller in 2015 weg uit de jeugdopleiding van Willem II, onder leiding van hoofdscout Marc van Hintum.

Van Hintum komt evenals Van Bergen uit Oss. Eerstgenoemde was technisch directeur bij Willem II, toen het talent in Tilburg belandde na de scheiding van de jeugdopleidingen van RKC Waalwijk en Willem II. Toch kende Van Hintum de jongeling niet echt, vertelt hij. "Ik weet nog precies in welke wedstrijd we hem gingen bekijken", blikt Van Hintum terug in Voetbal International. "NEC B1 tegen Willem II B1, in Nijmegen."

"Alle topclubs stonden te kijken voor hem. Ajax, PSV, Feyenoord; noem maar op. Het mooie was dat hij die middag niet eens zo heel erg goed speelde. Maar hij had één actie, ergens in de tweede helft. Hij draaide kort weg bij zijn tegenstander, en had vervolgens een versnelling ín de versnelling. Kwikzilverachtige voetjes, een type voetballer waar je meteen blij van wordt", aldus Van Hintum.

De scout hoopt dat zijn plaatsgenoot niet gebukt gaat onder de hoge verwachtingen. "Ik ben met dit soort jongens altijd bang dat het te snel gaat. We zijn er in Nederland goed in dat soort jongens binnen no-time als toptalent te bestempelen, terwijl negen van de tien spelers het vervolgens niet redden. We zetten voetballers snel op een voetstuk, maar donderen ze er net zo snel weer vanaf."
 

SN / Foto’s SV

Hoofdsponsor: