17 maart 2020 In de media

‘UEFA verplaatst EK, clubs en competities moeten daarvoor fors betalen’

De UEFA gaat dinsdag tijdens de videoconference met alle sportbonden het EK 2020 verplaatsen naar 2021. Dat meldt The Athletic.
Als gevolg van dat besluit zal de Europese voetbalbond echter ook om een compensatie van 300 miljoen euro vragen.

Die 300 miljoen euro is volgens de UEFA de kostenpost voor het verplaatsen van het EK naar juni 2021. Competities en clubs zullen dit gezamenlijk op moeten hoesten. Dit voorstel zal de Europese voetbalbond dinsdag voorleggen aan alle Europese sportbonden op de videoconference die gepland staat.

De prioriteit van de competities ligt bij het afmaken van de nationale competities. Hoewel de verspreiding van het coronavirus onvoorspelbaar is, hopen de nationale bonden de competitie nog af te kunnen maken. Een andere optie die ter tafel zal komen, is om de nationale competities ook nog in juli of later af te maken. In dat geval zullen er echter problemen met contracten ontstaan. Spelersontracten lopen immers tot en met 30 juni.

Het EK 2020 zou gehouden worden vanaf 12 juni en in twaalf verschillen landen georganiseerd worden. Zodra het plan van de UEFA dinsdag besproken is, zal er verder onderzoek gedaan worden naar de details en zal er ook een potentieel speelschema gemaakt worden.

VI / Foto’s SV

Hoofdsponsor: