18 augustus 2014 In de media

‘Vako’ voelt zich ook goed in spits

Valeri Qazaishvili had het nog nooit gedaan, maar de 21-jarige Georgiër kan ook in de spits spelen. Net als tegen Ajax vo­rige week fungeerde de kleine middenvelder tegen SC Cambuur (2-2) zaterdag als aanspeelpunt voorin bij Vitesse.
„De trainer heeft mij daar neergezet. Ik vind het prima. Ik ben sterker gewor­den en kan mijn lichaam goed ge­bruiken. Ik denk dat ik ook voorin van waarde kan zijn voor het team.”

Omdat eerste spits Abiola Dauda nog niet helemaal fit is, startte ‘Vako’ opnieuw in de basis. Hij speelde een aardige wedstrijd, was vaak dreigend en versierde vlak voor rust een strafschop, na een overtreding van El Makrini. „Ik denk dat het een strafschop was. Ik wilde schieten en lag op­eens op de grond. Er was contact. Ik wist niet of het binnen of bui­ten het zestienmetergebied was. Was het binnen? Dan was het dus een strafschop.”

Qazaishvili zou wel eens het kind van de rekening kunnen worden als Dauda negentig minuten inzet­baar is. De Georgiër vecht voor zijn plek. „Het maakt mij niet zo veel uit waar is sta. Ik wil voetbal­len. Als aanvaller of als middenvel­der. Ik zal mijn stinkende best doen en hoop dat de trainer voor mij kiest. Ik ben nu 21 jaar, hoop dat dit mijn seizoen wordt”, aldus Qazaishvili, die op 7 september met Georgië een EK-kwalificatie­duel speelt tegen Ierland.
 

Gelderlander / Foto’s SV

Hoofdsponsor: