21 november 2012 In de media

‘Van Ginkel blijft in Arnhem ondanks flinke belangstelling’

Marco van Ginkel blijft voorlopig in Arnhem. De middenvelder, die vorige week woensdag debuteerde in het Nederlands elftal tegen Duitsland (0-0), wordt gevolgd door binnen- en buitenlandse clubs.
Toch lijkt een vertrek op korte termijn uitgesloten. De negentienjarige middenvelder heeft nog een contract tot medio 2015 en is immens populair bij de aanhang. Volgens technisch directeur Ted van Leeuwen is een vertrek op korte termijn dan ook uitgesloten. ‘Marco blijft’, belooft hij aan Voetbal International.

‘Hij beseft heel goed dat het voor hem beter is hier nog een tijdje te blijven en bij te leren. Marco is dan ook nog erg jong. Je weet natuurlijk nooit hoe het loopt, maar zoals het er nu naar uitziet, blijft hij nog lange tijd in Arnhem voetballen.’

‘Zijn debuut in Oranje betekent uiteraard een enorm compliment voor de gehele club’, gaat Van Leeuwen verder over de jongeling. ‘Het is nu tijd voor een volgende stap. Dat was zondag tegen NEC eigenlijk al te zien. Vaak zakken spelers na zo’n groot evenement terug in hun niveau, maar daar had hij geen last van. Dat vond ik bijzonder knap.’

Een ander Vitesse-talent is minder te spreken over de huidige ontwikkelingen binnen Vitesse. Davy Pröpper werd jarenlang gezien als een begenadigd talent, maar raakte inmiddels zijn basisplaats kwijt. Dit seizoen kwam hij pas negen keer in actie voor de ploeg van trainer Fred Rutten, waarvan viermaal als basisspeler. Pröpper wil de komende winter met de clubleiding om de tafel gaan zitten en hoopt op een verhuurperiode.

VI

Hoofdsponsor: