30 augustus 2011 In de media

‘Van Ginkel komt qua spel het dichtst in de buurt van Wijnaldum’

Cor Pot maakte vier dagen geleden zijn Jong Oranje-selectie bekend, voor de EK-kwalificatiewedstrijden tegen Bulgarije en Luxemburg. De bondscoach riep daarbij ook Marco van Ginkel van Vitesse op, voor de eerste keer.

 Volgens Pot ligt het spel van de middenvelder nog het dichtst bij dat van Georginio Wijnaldum, een gewaardeerde ex-klant van Jong Oranje.

“Met Van Ginkel had ik in eerste instantie slechts één nieuweling in de selectie opgenomen. Hij komt qua spel het dichtst in de buurt van Georginio Wijnaldum, die nu bij de A-selectie zit, en dat hebben we wel nodig. Davy Pröpper, ook van Vitesse, was ook een optie, maar Marco heeft iets meer aanvallende kwaliteiten”, aldus Pot aan OnsOranje. “Ik heb dus aanvallend gedacht. Later is Ola John nog bij de groep gekomen in plaats van Steven Berghuis.”

Pot vindt het moeilijk om aan te geven, of Jong Oranje eenvoudig door de kwalificatiereeks zal wandelen. “Daarvoor moeten we denk ik toch eerst één of twee speeldagen afwachten.” Recent verloren de Nederlandse beloften kansloos met 3-0 van Jong Zweden. Pot werd na afloop woedend, maar legt nu uit dat hij dat slechts deed, om zijn spelers vooruit te helpen. “Ik klaag niet om het klagen.”

Voetbalzone

Hoofdsponsor: