8 juni 2016 In de media

‘Vitesse bijna rond met nieuwe trainer’

Vitesse verwacht de komst van de nieuwe hoofdtrainer snel af te ronden. De Arnhemse clubleiding gaat op zeer korte termijn de finale gesprekken voeren met topkandidaten Alfred Schreuder (43) en Henk Fraser (49).
Vitesse hakt op basis van die gesprekken nog voor het weekeinde de knoop door, meldt De Gelderlander. De nummer negen van het voorbije Eredivisie-seizoen nam ruim een maand geleden afscheid van trainer Rob Maas, die de rekening kreeg gepresenteerd voor de slechte prestaties. Vitesse nam de tijd voor een opvolger, maar inmiddels is haast geboden.

De Gelderse club trapt over twee weken de voorbereiding op het nieuwe seizoen af en wil daaraan beginnen met Schreuder of Fraser. Schreuder kan voor drie jaar bijtekenen als assistent bij Hoffenheim. Hij was in het seizoen 2008-2009 eerst speler en later assistent-trainer bij Vitesse. In die laatste rol maakte hij indruk, waardoor een stroming in Arnhem hem graag ziet terugkeren.

Fraser komt uit de koker van technisch directeur Mohammed Allach. De twee zijn bevriend sinds hun gezamenlijke periode bij de KNVB. Fraser staat nog één jaar onder contract bij ADO Den Haag, maar hij is niet tevreden over de gang van zaken bij de Residentieclub. ADO gaf de oefenmeester dan ook toestemming om te praten met Vitesse.
 

NB: Wij plaatsen dit artikel van een derde bronpartij onder de nadrukkelijke vermelding ‘gerucht’. Een transfer is pas waarheid en definitief als het door Vitesse op de eigen site vitesse.nl wordt bevestigd.

Voetbalprimeur / Foto’s SV

Hoofdsponsor: