6 januari 2020 In de media

‘Vitesse is een Arnhems icoon op sportgebied’

Vitesse breidt haar sociale projecten dit jaar uit, zo laat de Arnhemse club in de Gelderlander weten. Jongeren krijgen begeleiding bij gezond leven, schoolmotivatie en vinden van werk.
Vitesse Betrokken, de maatschappelijke tak van de Arnhemse voetbalclub, gaat uitbreiden. Op meer scholen in Arnhem wordt met het lesprogramma Vitesse Goals aandacht besteed aan leefstijl en het project Vitesse Werkt! wordt uitgebreid.

Vitesse Goals richt zich op de groepen 3 tot en met 8 van de basisschool. Voor de hoogste vier groepen van de basisschool is er Vitesse Hattrick.  Deelnemers krijgen voetbaltraining, spelen een toernooi en moeten in en voor hun eigen buurt een project organiseren. Vitesse werkt daarvoor nauw samen met Rijnstad en de wijkteams van de gemeente.

Vitesse Werkt! begeleid sinds 2015 jongeren tot 27 jaar met een bijstandsuitkering aan een baan te helpen, om een studie te gaan doen of weer op te pakken. Dat blijkt te werken. "De afgelopen jaren had gemiddeld 85 procent van de deelnemers binnen een half jaar een baan", zegt Martijn de Wild, manager van Vitesse Betrokken in de Gelderlander.

Daarnaast participeert Vitesse ook in vervangende leerprogramma's van Playing for Success. Playing for Success is een naschools programma voor kinderen van 9 tot 14 jaar. Om sociaal-emotionele redenen loopt het op school, soms tijdelijk, minder lekker dan je verwacht. Er komt niet uit wat erin zit. Playing for Success draagt bij aan een betere motivatie en meer zelfvertrouwen. Hierdoor worden de schoolprestaties beter.

"We hebben ons afgevraagd wat in Arnhem de problemen zijn en wat wij als club kunnen doen om bij te dragen aan de oplossing'', zegt De Wild. ,,Wij willen iets terugdoen voor de stad; hoe kunnen we met voetbal impact hebben?''

Wethouder van o.a. sport Jan van Dellen van de gemeente Arnhem verlengde onlangs de samenwerkingsovereenkomst met Vitesse Betrokken. De gemeente Arnhem is enthousiast over de maatschappelijke inzet van de club. "Het is mooi om te zien wat de organisatie terugdoet voor de stad. Vitesse is een Arnhems icoon op sportgebied en gebruikt deze bekendheid op een goede manier om Arnhemmers vooruit te helpen. Dit is een waardevol initiatief.''

Supportersvereniging Vitesse / Foto’s SV

Hoofdsponsor: