2 november 2013 In de media

‘Vitesse is nog meer een Chelsea-filiaal geworden’

Merab Jordania heeft zijn Vitesse-aandelen afgelopen maand overgedaan aan Alexander Chigirinsky en dat heeft zo zijn gevolgen.
Zo zou Vitesse nog meer een Chelsea-filiaal zijn geworden, omdat Chigirinsky een goede vriend is van Chelsea-eigenaar Roman Abramovich.

De Telegraaf schrijft dat vanuit Londen aan Chigirinsky is gevraagd om het project bij Vitesse naar zich toe te trekken. Er wordt in Arnhem niet meer geluisterd naar Jordania, maar naar de opdrachten die komen van Stamford Bridge, het onderkomen van Chelsea. 

De ochtendkrant meldt verder dat Jordania zelfs buiten bepaalde besprekingen wordt gehouden. Joost de Wit, Peter Gansler en Mo Allach, het directietrio van Vitesse, hebben te luisteren naar Marina Granovskaia. De Russische is de rechterhand van Abramovich en ze wordt beschouwd als misschien wel de machtigste vrouw binnen het voetbal.

Granovskaia bekleedt bij Chelsea de belangrijkste directeursfunctie. Normale technische zaken worden door technisch directeur Michael Emenalo gedaan, de rest neemt zij voor haar rekening. En inmiddels bemoeit ze zich ook flink met Vitesse, waar de hele top zou weten 'dat Granovskaia niet moet worden tegengesproken'.

"Een belangrijke algemene sturing"
Algemeen directeur De Wit bevestigt dat de band met Chelsea intensief is. "Al sinds mijn aanstelling in mei praten we regelmatig over de te huren spelers. Trainer Peter Bosz en Mo Allach met Michael Emenalo (technisch directeur Chelsea, red.) inhoudelijk over de spelers, op directieniveau spreek ik met Marina Granovskaia over de overige zaken."

De directie rapporteert uiteindelijk aan Chigirinsky. "Zoals bij elke club en elk bedrijf geeft de eigenaar een belangrijke algemene richting, sturing. Met Merab Jordania werk ik nog steeds met veel plezier samen, zijn expertise op het gebied van voetbal is zeer waardevol en zal dat ook blijven. Operationeel was ik en blijf ik de eindverantwoordelijke voor Vitesse", aldus De Wit.

VoetbalPrimeur

Hoofdsponsor: