9 augustus 2014 In de media

‘Vitesse is stukken verder dan vorig seizoen’

Vitesse gelooft in een derde opeenvolgende stunt in de Amsterdam Arena. De club uit Arnhem, die morgen aan de competitie begint met ren bezoek aan landskampioen Ajax. staat er volgens verdediger Jan- Arie van der Heijden beter voor dan een jaar geleden.
„Het niveau ligt hoger dan in dezelfde periode van liet afgelopen seizoen," weet de oud-Ajaxied. „We hebben nu een goede voorbereiding gehad en lk denk dat dat vooral komt doordat we eerder de selectie nagenoeg compleet hebben. We werken met dezelfde trainer en gaan verder met dezelfde aanvallende filosofie. Alles is minder nieuw en de groep is groter dan vorig jaar. We zijn stukken verder"
 
Van der Heijden stapte in de voorbije twee seizoenen met een overwinning van het veld bij zijn oude club. In 2012 zegevierde Vitesse met 1-2 en ook vorig jaar leverde het bezoek aan de landskampioen verrassend drie punten op: 0-1. Mede door die overwinning begonnen de Arnhemmers als koploper aan de tweede seizoenshelft.
 
Na de winterstop belandde Vitesse echter in een vrije val en werd het eredivisieseizoen afgesloten met ren zesde plek en zonder Europees voetbal. Van der Heijden: „Voor een zesde plek teken ik nu niet en vorig seizoen eigenlijk ook al niet. Ik vind dat wc met deze ploeg bij de eerste vier moeten kunnen eindigen. We moeten er alleen voor waken dat het niet weer in elkaar klapt."

"Onze kracht is domineren en aanvallen. Vorig seizoen hadden we in vrijwel elke wedstrijd meer balbezit. Dat is onze kracht en dat moeten we niet vergeten. Maar we hebben het als groep ook meer over winnen gehad. Tegen de topploegen lukte dat aardig, maar tegen ploegen uit het rechterrijtje hebben we veel te veel punten laten liggen."

In tegenstelling tot zijn centrale verdediger, spreekt trainer Peter Bosz liever geen doelstelling uit.

De coach van de Arnhemse club maakte wel bekend dat de strijd om een plek onder de lat bij Vitesse is gewonnen door Piet Velthuizen. Eloy Room. die een nieuwe kans kreeg van de trainer, moet tegen wederom genoegen nemen met een reserverol.

Valeri Qazaishvili, die in de laatste editie in blessuretijd voor de enige treffer tekende, begint morgen als "valse' spits bij Vitesse
 
EREDIVISIE
Ajax – Vitesse, zondag 14.30 uur
 

AD / Foto’s SV

Hoofdsponsor: