17 april 2020 In de media

‘Vitesse kan champagne koudzetten: miljoenendeal Rashica bijna rond’

Milot Rashica heeft zijn transfer vrijwel zeker te pakken. De oud-speler van Vitesse staat op het punt om Werder Bremen in te ruilen voor RB Leipzig.
Dat meldt Weser Kurier. Leipzig werd als laatste in verband gebracht met Rashica, maar op de achtergrond waren de gesprekken al in een vergevorderd stadium. Volgens Weser Kurier, een krant uit Bremen, kan de transfer deze maand al officieel worden gemaakt.

Werder Bremen ontvangt naar verluidt de hoofdprijs. Weser Kurier meldt dat de totale transfersom op kan lopen tot veertig miljoen euro. Dat is een stuk meer dan voorspeld werd. Werder Bremen koerst af op degradatie uit de Bundesliga en om die reden zou de club wellicht minder voor de Kosovaarse aanvaller kunnen vangen. Veel clubs hoopten daar naar verluidt op, maar Leipzig is slagvaardig en betaalt de hoofdprijs. 

Dat is een grote opluchting voor Werder Bremen. De club kan het geld bij degradatie naar de 2. Bundesliga goed gebruiken en hoopte om die reden ook dat Rashica verkocht zou worden. Werder Bremen moet wel een percentage afstaan aan Vitesse en Rashica's zaakwaarnemer. Hoeveel is niet duidelijk, maar de Duitse club houdt genoeg over om te overleven.

Ook Liverpool en Borussia Dortmund waren geïnteresseerd in Rashica.

Voetbalprimeur / foto’s SV

Hoofdsponsor: