5 april 2019 In de media

‘Vitesse kan Russisch miljoenenbod verwachten op Karavaev’

Vyacheslav Karavaev staat nadrukkelijk in de belangstelling van Zenit Sint-Petersburg. De topclub hoopt snel zaken te kunnen doen met Vitesse, meldt de grote Russische sportkrant Sport-Express.
De 23-jarige Karavaev werd door Vitesse in januari 2018 voor ongeveer anderhalf miljoen euro opgehaald bij Sparta Praag. Na een moeizaam eerste halfjaar groeide de vleugelverdediger onder de nieuwe trainer Leonid Slutsky uit tot een vaste waarde in Arnhem. Dit seizoen was hij in 28 competitieduels al goed voor vier assists.

De goede prestaties van Karavaev vielen ook in Rusland op. De rechtsback werd voor het eerst opgeroepen voor de nationale ploeg, al kreeg hij in de afgelopen interlandperiode geen speeltijd. Toch is Zenit Sint-Petersburg overtuigd van de kwaliteiten van de Rus. Zenit denkt aan 3,5 miljoen euro voldoende te hebben om een transfer te bewerkstelligen.

Voor Karavaev zou een transfer naar Zenit Sint-Petersburg een terugkeer naar zijn vaderland betekenen. Daar stond hij eerder onder contract bij CSKA Moskou, waar hij destijds ook al kennismaakte met zijn huidige trainer Slutsky. Tot een doorbraak bij CSKA kwam het niet voor Karavaev.

VI / foto’s SV

Hoofdsponsor: