14 juni 2017 In de media

‘Vitesse krijgt acht maal aankoopbedrag Van Wolfswinkel’

Vitesse heeft in een jaar tijd flinke winst gemaakt op Ricky van Wolfswinkel. De spits werd in de zomer van 2016 voor 600.000 euro gekocht en levert met zijn transfer naar FC Basel naar verluidt vijf miljoen euro op.
Dat is meer dan acht keer meer dan het aankoopbedrag van Vitesse en een winst van 4,4 miljoen euro.

Vitesse wil woensdag geen mededelingen doen over de transfersom, maar De Gelderlander meldt dat de Zwitserse kampioen vijf miljoen euro overmaakt naar Arnhem. Van Wolfswinkel zal later op de dag zijn driejarige contract ondertekenen.

Van Wolfswinkel heeft zijn transfer naar de Champions League-deelnemer te danken aan een uitstekend seizoen in Nederland. Hij keerde vorig jaar terug van zijn buitenlandse avonturen bij Sporting Portugal, Norwich City, Saint-Etienne en Real Betis en schoot er twintig in in de Eredivisie én won de beker met de Arnhemmers. De 28-jarige Van Wolfswinkel speelde eerder in Nederland voor FC Utrecht.

Spits
In Arnhem hervond Rickygoal afgelopen jaar zijn vorm. Hij werd topscorer van Vitesse met twintig doelpunten. Maar de spits groeide uit tot clubheld door zijn twee treffers op zondag 30 april in de bekerfinale tegen AZ. Daardoor won Vitesse voor het eerst in de 125-jarige historie een grote prijs.

Vitesse gaat nu op zoek naar een nieuwe spits. In de wandelgangen circuleert al lange tijd de naam van Samuel Armenteros van Heracles Almelo. Deze week dook de naam van de Engelse spits Tammy Abraham op, een groot talent van Chelsea.
 

Voetbalprimeur – DG / Foto’s SV

Hoofdsponsor: