29 januari 2019 In de media

‘Vitesse-selectie niet blij met aanpak van Slutskiy’

Vitesse zorgde vorig jaar voor een stunt door Leonid Slutskiy aan te trekken als nieuwe trainer. De Rus werd al snel geprezen in Arnhem, maar na de uitnederlaag bij Fortuna Sittard neemt de onrust toe.
De Gelderlander spreekt van een 'voetbaltechnische crisis'. "Natuurlijk is de blunder van de Portugees Eduardo debet aan de 2-1 nederlaag bij Fortuna Sittard van zondag, maar coach Leonid Slutskiy speelt Russische roulette in Arnhem. Het verdedigende concept van de Moskoviet geldt als regelrechte zelfmoordtactiek. Angst regeert de Gelderse eredivisionist."

In Limburg koos Slutskiy voor vier man achterin plus een verzwaard middenveld. "Slutskiy sloeg de weg in die hem zoveel succes bracht bij CSKA Moskou. Met drie landstitels. Zo botste hij in Limburg eens te meer met de Vitesse-filosofie. De dogma’s van de Moskoviet wekken in eigen kring steeds meer onbegrip. Technisch directeur Marc van Hintum propageert het hele seizoen al aanvallend voetbal."

"Edward Sturing, assistent-coach, is de verpersoonlijking van die stijl, met het succes vorig jaar in de laatste maanden van de competitie. En ook in de spelersgroep borrelt de onrust op. Een deel van de selectie vindt het korset van de verdediging beknellend".

Soccernews / Foto’s SV

Hoofdsponsor: