30 november 2010 In de media

‘Vitesse-spelers mogen op zoek naar andere club’

De gedaantewisseling in de selectie van Vitesse zal in de maand januari verder gestalte krijgen. Waar na de komst van Merab Jordania (foto) half augustus de selectie werd uitgebreid met acht nieuwe spelers, zal ook in de komende transferperiode op zoek worden gegaan naar nieuwe krachten.

Tegelijkertijd heeft de nieuwe trainer Albert Ferrer het voornemen om met een kleinere groep verder te gaan. Waar de selectie nu nog uit 26 man bestaat, wil de Spanjaard met 22 spelers gerichter gaan werken.

Logisch gevolg is dat er een groot aantal spelers van het huidige Vitesse op zoek mogen gaan naar een nieuwe club. Daarbij is het vizier gericht op de spelers, die na de komst van Jordania en Ferrer genoegen moeten nemen met een rol op het tweede plan.

Zo moesten Nacer Barazite, die tot de winterstop is gehuurd van Arsenal, en Civard Sprockel, onlangs onder Theo Bos nog aanvoerder van de Arnhemse club, afgelopen zondag tegen De Graafschap genoegen nemen met een plek op de tribune. Daarnaast lijkt ook de toekomst van Jeroen Drost, Rogier Molhoek, Kevin van Diermen, Sinan Kaloglu, Dalibor Stevanovic, Alexander Büttner en Lasse Nilsson buiten Arnhem te liggen.

Onder de nieuwe trainer Albert Ferrer hebben alle spelers tot de winterstop nog dezelfde kansen om te overleven. 'En zo is momenteel ook de werkelijke situatie', meldt technisch directeur Ted van Leeuwen.

'Er waait een frisse wind en Ferrer geeft iedereen de kans om zichzelf in de kijker te spelen. Hij kijkt en kiest voor kwaliteit, en maakt daarop zijn keuzes. Met de nieuwe spelers is het niveau op de training omhoog gegaan, waardoor we een duidelijk zicht krijgen wie er mee kan in de kwaliteiten die we nastreven.'

Onder anderen Davy Pröpper, Eloy Room en Marco van Ginkel zijn al positief opgevallen, wat contractverlenging tot gevolg heeft. 'Maar ik kan me ook voorstellen dat sommige jongens merken dat het moeilijk voor ze wordt om een basisplek af te dwingen.'

'Toch is dat de nieuwe situatie hier', vervolgt Van Leeuwen. 'We hebben afgerekend met het jammer-gedoe van voorheen en hebben de lat hoger gelegd. Maar dit kan ook voor de speler positief uitpakken. Kijk naar Frank van der Struijk of Genaro Snijders. Die hebben zichzelf helemaal in de kijker gespeeld. We schrijven daarom nog niemand af, het is aan de spelers zelf om een toekomst in Arnhem af te dwingen.'

VI

Hoofdsponsor: