16 augustus 2010 In de media

‘Vitesse geen filiaal van Chelsea’

Merab Zjordania, de nieuwe eigenaar van Vitesse, is bevriend met de schatrijke Russische Chelsea-baas Roman Abramovitsj. ,,Maar hij is niet bij deze overname betrokken”, benadrukte de Georgiër.

"We worden ook geen filiaalclub van Chelsea. We worden van geen enkele club een onderdeel. We blijven zelfstandig.”

Zjordania wilde niet zeggen hoeveel geld hij voor alle aandelen van Vitesse betaalt. Hij wilde evenmin aangeven hoeveel geld hij in de Arnhemse club wil gaan investeren. ,,Maar alles is mogelijk. Ik steek het bedrag erin dat nodig is om dit project een succes te maken.”

Trainer Theo Bos hoeft voorlopig niet te vrezen voor zijn baan. ,,Ik ben niet van plan om de coach te veranderen. Natuurlijk komen er wel nieuwe spelers bij. Uit Kroatië, Servië, Georgië of elk ander land. Geef me even twee dagen de tijd. Dan kan ik met namen komen.”

Georgiër dacht ook aan AZ

Merab Zjordania, de nieuwe eigenaar van Vitesse, dacht ook aan een overname van AZ. Dat verklaarde hij maandag tijdens een persconferentie in Arnhem.

,,Maar ik heb voor Vitesse gekozen omdat hier maar 18 of 19 spelers onder contract staan. Er is dus alle mogelijkheid om de club te versterken. Daarnaast vind ik het belangrijk dat Vitesse geïnteresseerd is in jonge spelers. Ik heb een groot netwerk. Ik denk dat ik veel goede jonge spelers hier naar toe kan laten komen.”

Zjordania is sinds maandag voor de volle honderd procent eigenaar van Vitesse. Voorzitter Maasbert Schouten noemde de keuze van Zjordania voor Vitesse ,,verstandig en begrijpelijk.” ,,We hebben namelijk een groter achterland en een mooier stadion dan AZ. Ik feliciteer hem met zijn keuze.”

De Gelderlander

Hoofdsponsor: