11 juni 2011 In de media

‘Vitesse is akkoord met Ajax en praat nog met Aissati zelf’

Vitesse en Ajax hebben overeenstemming bereikt over de transfersom van Ismaïl Aissati. Inzet van de contractbesprekingen met de speler zijn een verblijf in Arnhem tot 2014 of 2015.

De middenvelder van Marokkaanse komaf speelt sinds het begin van het seizoen op huurbasis in Arnhem en geeft de voorkeur aan een langer verblijf in die stad. Vitesse zou tegemoet willen komen aan de vraagprijs van eigenlijk eigenaar Ajax.

Naar informatie van een regionaal dagblad zal Aissati een contract tekenen voor drie of vier seizoenen. De clubleiding van Vitesse is nog in gesprek met de 22-jarige middenvelder over de details van zijn nieuwe verbintenis. Als alles goed verloopt, blijft Aissati straks tot 2014 of 2015 in dienst van de Arnhemse vereniging. Vitesse doet daarover voorlopig nog geen mededelingen.

Zo ook niet over de totaalsom die de club overmaakt aan Ajax. De Amsterdammers trokken Aissati in de zomer van 2008 aan van PSV, waar hij werd opgeleid. Na een eerste seizoen met negen duels volgde een tweede seizoen, waarin Aissati in totaal veertien keer mocht opdraven. Aan het begin van jaargang drie kreeg hij permissie om op huurbasis naar Arnhem te verkassen. Het is nog niet zeker of Vitesse het volle pond, zo’n anderhalf miljoen euro, betaalt.

Voetbalzone

Hoofdsponsor: