28 oktober 2012 In de media

‘Vitesse kan van iedereen verliezen’

Vitesse-trainer Fred Rutten constateerde na de verrassende thuisnederlaag (1-2) tegen AZ dat te veel van zijn spelers hun gebruikelijke niveau niet haalden.
“Er was geen vastigheid in de eerste helft. We speelden te onrustig en de balans raakte zoek", sprak Rutten. "Daardoor hebben we verloren. Een deel van ons ging druk zetten, een ander deel niet."

Voor rust nam AZ een verdiende voorsprong, vond de coach. "AZ liep makkelijk door het middenveld heen omdat er bij ons twijfel in het team zat. We mochten blij zijn dat AZ de wedstrijd niet in de eerste helft al beslist had."

In het tweede bedrijf leek de thuisploeg de wedstrijd te keren, mede dankzij het inbrengen van de flankspeler Renato Ibarra.

“Ibarra deed het uitstekend. Die bracht heel veel drive. Erg veel kansen dwongen we ook na rust niet af, maar na de 1-1 van Marco Van Ginkel had Jonathan Reis wel de 2-1 op zijn schoen. Des te vervelender dat het vervolgens nog 1-2 werd."

Fouten

Toch wilde Rutten ook weer niet te zwaar tillen aan de eerste verliesbeurt van het seizoen. "Maar als een aantal spelers bij ons niet top presteert, kunnen we van iedereen verliezen. De tegengoals kwamen weliswaar allebei uit persoonlijke fouten van onze kant voort, we dwongen zelf het geluk ook niet af. In eerdere wedstrijden lukte dat wel."

Vitesse ontmoet de komende twee wedstrijden achtereenvolgens Ajax en FC Twente. Rutten ziet die duels ondanks deze tegenvaller met vertrouwen tegemoet.

"We zijn sinds de competitiestart enorm gegroeid, veel stabieler geworden. We hebben het seizoen vandaag niet verloren, staan nog gewoon derde.”

NuSport / Foto’s SV

Hoofdsponsor: