1 september 2010 In de media

‘Vitesse was met 17 spelers bezig’

Vitesse is sinds zondag met zeventien spelers bezig geweest. Dat zegt technisch directeur Ted van Leeuwen tegen Vitesse TV.

Uiteindelijk zijn er de afgelopen dagen vier nieuwe spelers aangetrokken.

Volgens Van Leeuwen zijn de Arnhemmers vanaf zondag hard aan het werk geweest om de transfers rond te krijgen. "En toen begaven onze scanner en de fax het ook nog eens." 

“Dinsdag was het de laatste dag, maar eigenlijk begon die voor ons zondag al. In totaal zijn we met zeventien spelers bezig geweest en zijn er vier gekomen”, vertelt Van Leeuwen. “Over Guram Kashia kan ik weinig zeggen. We weten wel iets van hem af, maar eigenlijk was de transferdeadline al verstreken toen het rondkwam. Het is in ieder geval een verdediger van de nationale ploeg van Georgië. Ik weet niet precies wanneer hij komt want er moeten nog wat zaken, zoals een werkvergunning, geregeld worden.”

“Laryea Kingston is al een tijdje hier, hij traint al mee”, vervolgt de technisch directeur. “Hij is allround, verdedigend sterk maar hij kan ook aanvallend uit de voeten. Nacer Barazite is een oude bekende van mij, ik zie hem graag spelen. Hij dreigde ergens anders heen te gaan maar is toch gekomen, we zijn er blij mee.”

“De spits, Marcus Pedersen, is een apart verhaal. Omdat iedereen denkt dat Vitesse bulkt van het geld schoot zijn vraagprijs na onze interesse ineens omhoog. We hebben net gedaan of we geen interesse meer hadden en drie minuten voor acht is dat alsnog rondgekomen.”

“In totaal hebben we acht spelers gehaald. Het lijkt veel maar het zijn er nog zes minder dan vorig seizoen. Wat betreft de ervaring zit het wel goed, zo hebben we Slobodan Rajkovic binnen, die behoorlijk ervaren is. Bovendien willen we in januari nog meer spelers aantrekken. Ook toptalent Giorgi Chanturia traint mee maar hij mag nog geen contract krijgen, vergelijkbaar met Miralem Sulejmani destijds bij SC Heerenveen. We moeten zorgen dat we bevallen want hij heeft de clubs voor het uitzoeken”, besluit de spraakzame Van Leeuwen zijn verhaal.

Omroep Gelderland txt / Voetbalzone

Hoofdsponsor: