13 februari 2011 In de media

‘Voor hetzelfde geld had Vitesse in de slotfase de 1-1 nog gemaakt’

FC Twente blijft meedoen in de strijd om het landskampioenschap. Zaterdag won de Enschedese club in de eigen Grolsch Veste van Vitesse.

De titelverdediger had veel balbezit, maar maakte slechts één doelpunt, 1-0. Nacer Chadli schoof de bal beheerst langs doelman Eloy Room, na een handige pass van Theo Janssen. Door de minimale marge was het in de slotfase nog spannend.

Michel Preud’homme kon na de moeizame zege simpel verklaren wat het probleem was. ”We zijn vergeten die tweede treffer te maken", vertelde de oefenmeester van Twente aan het ANP. "Daardoor sloeg naarmate de wedstrijd vorderde toch de twijfel toe. Voor hetzelfde geld had Vitesse de 1-1 nog gemaakt."

"In de eerste helft hebben we onvoldoende geprofiteerd van ons overwicht, na de rust hebben we niet geprofiteerd van de ruimte die we kregen" vervolgde Preud’homme. "Dat heeft ons bijna punten gekost.” Helemaal ontevreden was de Belg echter niet. ”Over de wijze waarop we in de eerste helft hebben gespeeld ben ik tevreden. We hebben de tegenstander onder druk gezet en veel kansen gecreëerd. Dat was zonder meer goed.”