13 september 2018 In de media

‘We beseffen dat we tegen PEC een resultaat neer moeten zetten’

Vitesse verloor op een pijnlijke manier van Ajax in de eigen GelreDome en speelde vervolgens gelijk tegen AZ in het AFAS Stadion. De Arnhemmers hebben een keer het volle pond nodig en hopen op de drie punten tegen PEC Zwolle in het aankomende weekend.
Aanvoerder Maikel van der Werff vertelt: "We beseffen dat we tegen PEC een resultaat moeten neerzetten. Anders wordt het gat naar de subtop groot en moeten we in de achtervolging. We zitten alleen ook nog vroeg in het seizoen. Ajax deed pijn. Zeker. Maar 0-0 bij AZ is gerelateerd aan de laatste seizoenen gewoon een goed resultaat. We hebben nu één keer verloren. Dan is er nog niet veel aan de hand. Wij hebben nu Ajax en AZ al gehad. Feyenoord komt ook al snel (zondag 30 september in Rotterdam, red.). Met zo’n zware start is puntenverlies eerder mogelijk. Daardoor moeten wij niet van slag raken. We hebben ook al snel enkele zware klussen gehad. Zo kun je het óók zien."

De verdediger stelt dat Vitesse in een flow terecht moet komen. "Waren we een ronde verder gekomen in de Europa League en we hadden daarna van Heerenveen gewonnen, dan was die er al geweest. Nu hebben we even een tegenvaller te verwerken. Maar iedereen is fris, enthousiast en vol vertrouwen. Ik ervaar ook geen absurde druk. We weten dat PEC een belangrijke wedstrijd wordt. Dat wel. En ook een uitduel bij PEC is een zware klus."

Soccernews / foto’s SV

Hoofdsponsor: