25 oktober 2019 In de media

‘We zijn op mentaal gebied nu een heel sterk team’

Maar liefst 23 punten uit tien Eredivisieduels en een gedeelde tweede plek. We beleven de beste seizoenstart ooit in de clubhistorie.
In de elfde speelronde van dit seizoen komt ADO Den Haag op bezoek in GelreDome. Met de wetenschap dat we al 21 Eredivisieduels op rij ongeslagen zijn in eigen huis, is er veel vertrouwen voor het duel met de huidige nummer zestien van de competitie. We blikken vooruit met hoofdtrainer Leonid Slutskiy en verdediger Armando Obispo.

Vitesse bleek vorige week uiterst effectief in het uitduel met VVV-Venlo: 0-4. Bij de openingstreffer van Bryan Linssen gaf Obispo een prima assist. “Een mooi moment. Mijn eerste assist in de Eredivisie. Dat is altijd leuk”, zegt de verdediger die wordt gehuurd van PSV. Vitesse deelt de tweede plaats met de Eindhovenaren en daar is Obispo uiteraard zeer blij mee.

“We doen het uitstekend. Als team gaan we voor elkaar door het vuur en dat brengt ons heel ver. Al hebben we soms ook wel een beetje geluk gehad.” Volgens Obispo heeft de komende opponent dat geluk nog niet aan haar zijde. “ADO Den Haag is gewoon een lastige tegenstander. Maar wij hebben veel vertrouwen. We willen deze goede serie doortrekken. De steun van de supporters zal ons een boost geven.”

Slutskiy deelt de mening van zijn verdediger dat de vechtlust van Vitesse een groot pluspunt is. “We zijn op mentaal gebied nu een heel sterk team”, zegt de hoofdtrainer. “Maar we moeten gefocust blijven, want je kan niet alleen op die vechtlust leunen. ADO heeft bovendien een ploeg met aanvallende kwaliteiten, dus daar moeten we ons tegen wapenen.”

Slutskiy gaat desgevraagd ook nog in op de situatie met Riechedly Bazoer. De middenvelder zit tot nader order niet bij de selectie na een incident op de training “Het is de vraag of we er zwakker van worden of dat het team dichter naar elkaar toe groeit door dit incident. Maar het is duidelijk dat het gemis van Bazoer, maar ook van Tannane, lastig op te vangen is.”

Naast Bazoer (tot nader order buiten de selectie) en Tannane (geblesseerd) missen ook Charly Musonda Jr. en Hilary Gong het duel met ADO Den Haag. Zij zijn langdurig geblesseerd.
 

Vitesse / foto’s SV

Hoofdsponsor: