5 november 2010 In de media

‘Wij zijn niet kansloos tegen Vitesse’

Voor de meeste amateurclubs is een bezoek aan een groot stadion voor een duel in de KNVB beker ‘once in a lifetime’. Voor Rijnsburgse Boys geldt dat niet. De nummer twee op de ranglijst in de zaterdagtopklasse leeft toe naar de derde uitwedstrijd in vijf jaar tijd tegen een club uit de Eredivisie. Woensdag wacht Vitesse.

De voorgaande bekerduels tegen FC Utrecht (2006) en NEC (2008) zijn in het geheugen gegrift van de vaste volgers van Rijnsburgse Boys. In Utrecht werd er weliswaar met 5-0 verloren, maar vielen de meeste doelpunten pas in de slotfase. Twee jaar later was de ploeg zelfs heer en meester in Nijmegen. Bennie van Noord kreeg de ultieme kans door in de reguliere speeltijd Rijnsburgse Boys vanaf de penaltystip naar de volgende ronde te schieten, maar faalde. Pas in de verlenging nam NEC afstand nadat Youssef El-Akchaoui wel een strafschop benutte.

Doelman Tim Orlowski was er beide wedstrijden bij. ,,Het waren twee bijzondere duels. Vooral tegen NEC hadden we kunnen winnen. Het is nog steeds eeuwig zonde dat dit niet is gelukt.” Woensdag heeft het elftal tegen Vitesse de kans om dit recht te zetten. Orlowski, de eerste keus onder de lat, start echter niet in de basis. ,,Voorafgaand aan het seizoen heeft trainer Niek Oosterlee aangegeven dat hij in de KNVB beker de andere keepers de kans geeft. Persoonlijk vind ik dat erg zuur, want deze wedstrijden zijn de krenten in de pap. Uiteraard gun ik de andere doelmannen deze kans wel van harte.”

Extra interesse

Ondanks de kleine kans op speelminuten heeft Orlowski Vitesse de afgelopen weken nauwlettend in de gaten gehouden. ,,Je weet natuurlijk nooit wat er gebeurt. Als ik moet spelen, dan sta ik er. Ik heb daarom de wedstrijden van Vitesse met extra interesse bekeken. Zo heb ik onder anderen gelet op de vrije trappen en strafschoppen. Voor een keeper is dat kostbare informatie. Daarbij was ik natuurlijk erg benieuwd naar de ontwikkelingen binnen de club. Met de komst van de nieuwe eigenaar Merab Jordania is er de afgelopen maanden veel veranderd. Het transfernieuws hebben we goed gevolgd.”

Rijnsburgse Boys is de afgelopen week op stoom gekomen. Na een weifelend begin zijn de geel-zwarten opgeklommen tot de tweede plaats op de ranglijst in de zaterdagtopklasse. Dit goede gevoel wil het elftal meenemen tegen Vitesse. Orlowski: ,,We reizen met vertrouwen af naar Arnhem. Zij zitten na de slechte competitiestart ongetwijfeld minder goed in hun vel. Daar moeten wij van profiteren. Wanneer het eerste doelpunt van hun lang uitblijft, zijn er kansen voor ons. We moeten dan wel in een goede organisatie spelen en op het veld alles voor elkaar over hebben.”

In Rijnsburg vindt woensdag een heuse volksverhuizing plaats. ,,De 1.200 kaarten voor de buscombi waren binnen mum van tijd uitverkocht. Er reizen ongetwijfeld nog meer fans op eigen vervoer mee. We maken er met elkaar een feest van, maar willen natuurlijk meer. Kansloos zijn we zeker niet.”

Voetbal.nl

Hoofdsponsor: