7 januari 2014 In de media

‘Zonde, Kakuta had zeker zijn waarde voor Vitesse’

Vitesse verwelkomde vorige week Bertrand Traoré, maar raakte een andere huurling van Chelsea kwijt. Gaël Kakuta heeft Arnhem verlaten: de aanvaller kon zijn rol op het tweede plan niet langer aan en keerde daarom terug naar Londen. “Het is zonde, want Gaël had zeker zijn waarde voor Vitesse”, reageert trainer Peter Bosz in gesprek met Voetbal International.
De 22-jarige Kakuta kwam dit seizoen weliswaar tot 12 competitiewedstrijden voor Vitesse, maar mocht geen enkele keer in de basis beginnen. De aanvaller moest het doen met invalbeurten en gaf twee maanden geleden al bij Bosz aan dat hij wilde vertrekken. "We maakten de afspraak dat we in de winter naar zijn situatie zouden kijken. Dat is gebeurd", zegt Bosz.

Kakuta speelde vorig seizoen ook al voor Vitesse en kwam toen nog tot 22 competitiewedstrijden, waarvan 21 als basisspeler. Bosz gaf echter de voorkeur aan andere spelers. De verwachting is dat Chelsea de Fransman zal willen verkopen: een doorbraak op Stamford Bridge lijkt er niet in te zitten. Eerder werd al bekend dat ook verdediger Sam Hutchinson terug zou keren naar Chelsea.

VZ

Hoofdsponsor: