7 mei 2015 In de media

550 Vitessenaren de dupe

Los van de Rotterdamse fans en de landelijke TV-kijkers, zijn vooral ook de uitsupporters van Vitesse de dupe van het afgelasten van de wedstrijd Feyenoord – Vitesse.
Bijna 550 Vitesse-supporters zouden hun club zondag volgen naar Rotterdam.

Burgemeester Ahmed Aboutaleb van Rotterdam verbiedt de voetbalwedstrijd Feyenoord – Vitesse zondag aanstaande vanwege werkonderbrekingen van de politie.

Aboutaleb geeft als argumentatie: ,,De werkonderbrekingen van de politie zijn zowel voor als tijdens de wedstrijd, waardoor ik de veiligheid van de spelers en supporters en de openbare orde in de stad niet kan waarborgen. Het is niet verantwoord om daar enig risico in te nemen, daarom kan ik deze wedstrijd niet laten doorgaan."

De KNVB, de clubs en de gemeente Rotterdam gaan nog in gesprek over een alternatieve datum. De voetbalbond laat in een eerste reactie weten zich ,,te beraden'' over de ontstane situatie.

Ook Vitesse beraadt zich op deze situatie. Meer informatie volgt via vitesse.nl en vitesse.org.

Eerlijk verloop en met Vitesse-supporters

De Supportersvereniging Vitesse ervaart dit besluit als een nederlaag voor het voetbal. Wij verwachten een oplossing die alle supporters ten goede komt en een eerlijk verloop van de competitie garandeert.

Indien er een besluit zou volgen dat er op enig moment gespeeld gaat worden zonder uitsupporters of de datum en tijdstip het bezoeken van de wedstrijd ernstig bemoeilijken, dan ervaren wij dit als onacceptabel en overwegen het aanspannen van een kort geding.

De SV is in gesprek met de club Vitesse om de ontwikkelingen actief te volgen en onze stem, namens de Vitesse-supporters, te laten horen.
 

Supportersvereniging Vitesse / Foto’s SV

Hoofdsponsor: