25 februari 2022 In de media

8e finale van de Conference League: Vitesse tegen AS Roma!

Een halve dag na het laatste fluitsignaal bij Vitesse vs SK Rapid Wien werd vrijdagmiddag de loting voor de achtste finales van de UEFA Europa Conference League verricht. Voor Vitesse is AS Roma uit de koker gekomen

De Italianen, die in de clubgeschiedenis drie keer de Serie A en negen keer de Coppa Italia wisten te winnen, stroomden één ronde later in dan Vitesse in de Conference League. De ploeg van trainer José Mourinho rekende in de laatste voorronde over twee duels af met het Turkse Trabzonspor (5-1).

In de groepsfase won AS Roma de beide wedstrijden van CSKA Sofia en FC Zorya Lugansk, maar werd er in Noorwegen wel verrassend verloren van FK Bodø/Glimt (6-1).

In de loting voor de achtste finales van de Conference League werden de winnaars van de tussenronde gekoppeld aan de poulewinnaars van de groepsfase van de Conference League. Daarbij gold de regel dat clubs uit dezelfde landen elkaar nog niet kunnen tegenkomen in deze fase van het toernooi. Vitesse start met een thuiswedstrijd op donderdag 10 maart. Een week later, op donderdag 17 maart, wacht in Rome de return.

Vitesse – Rapid Wien 2 – 0
1/8 finale UEFA Europa Conference League
Gelredome Arnhem

Bron: Vitesse - SV / Foto's: SV

Hoofdsponsor: