2 november 2013 In de media

‘ Vitesse geeft een kwaliteitsimpuls’

Ajax-trainer Frank de Boer wil vanavond in de thuis­wedstrijd tegen Vitesse revanche voor het laatste optreden van zijn ploeg voor eigen publiek.
Tegen laagvlieger RKC bleef het toen te­leurstellend 0-0.

„Vitesse is een goede ploeg”, zei De Boer vrijdag op de website van Ajax. „Vitesse is talentvol en heeft een voetballende ploeg, die niet voor niets in de bovenste re­gionen verkeert. Het wordt denk ik een heel interessante wed­strijd.”

Tijdens het persuurtje op De Toe­komst reageerde de trainer ook op de band die Vitesse heeft met Chelsea. De Boer: „Elke club heeft een eigen filosofie. Dat moet je respecteren, ook al doen wij het bij Ajax anders. In elk geval is Vit­esse nog nooit zo dicht bij de top geweest. Bovendien hebben ze en­kele interessante spelers erbij ge­kregen. Spelers zoals Van Aanholt en Piazon, die de eredivisie een kwaliteitsimpuls geven.”

De Boer kan in de topper tegen Vitesse nog steeds niet over Ni­klas Moisander beschikken. De Finse verdediger, herstellende van een knieblessure, heeft giste­ren weer meegetraind, maar zal volgens De Boer vanavond nog ontbreken.

Ook Lerin Duarte (enkelblessu­re), Ruben Ligeon (teenkwet­suur) en Lesley de Sa (niet wed­strijdfit) missen het duel met de ploeg uit Arnhem.

Lasse Schöne keert terug in de Amsterdamse wedstrijdselectie, nadat hij afgelopen dinsdag de be­kerontmoeting tegen ASWH (4-1 zege) moest laten schieten vanwe­ge een enkelblessure. Ook Nicolai Boilesen en doelman Jasper Cillis­sen, die het bekerduel vanwege ziekte misten, zijn er weer bij.

De Boer verwacht dat Bojan Krkic pas over drie weken weer zal aan­sluiten bij de hoofdmacht. De Spanjaard werkt in eigen land nog aan zijn herstel van een ham­stringblessure.

Vitesse won vorig seizoen beide competitieduels met Ajax (0-2 en 3-2), maar verloor in de beker (0-4 in Emmen) van Ajax.

Vermoedelijke opstelling Ajax: Cil­lessen; Blind, Denswil, Veltman, Van Rhijn; Serero, De Jong, Schöne; Fi­scher, Sigthórsson en Andersen.

Gelderlander / Foto’s SV

Hoofdsponsor: