5 april 2018 In de media

‘Avondje NAC’ moet ‘Feest van Vitesse’ worden

Getergd en geërgerd maakt Vitesse zich op voor het Avondje NAC. De equipe van coach Henk Fraser moet zich zaterdag in Breda revancheren voor de sof tegen Roda JC (3-0 verlies). De Arnhemse club is alvast een angstgegner voor de Brabanders.
Vitesse zit in een sportief dal. De Arnhemse formatie won slechts één van de laatste zes eredivisiewedstrijden. Dat was de 3-2 thuiszege op Ajax op 4 maart.

Vitesse won daarentegen van de laatste acht duels liefst zeven keer van NAC, becijferde het statistiekenbureau Gracenote. Tussendoor rolde er een 2-2 remise in Arnhem uit, in oktober 2014.

Overtuigend
De Arnhemse club opende deze competitie ook tegen de Brabantse club. Dat leverde in GelreDome een overtuigende 4-1 zege op. De goals waren van Thomas Bruns, Bryan Linssen, Tim Matavz en Milot Rashica. Manchester City-huurling Thierry Ambrose maakte het Bredase doelpunt. Hij is ook de topscorer van de Brabantse club.

NAC won voor het laatst van Vitesse op 5 november 2011, op eigen veld door een strafschop Donny Gorter (1-0). De club uit Breda ging intussen de laatste drie thuisduels met Vitesse onderuit. Tegen geen enkele andere eredivisieclub heeft NAC een langere verliesreeks in eigen huis (van Heerenveen is ook drie keer verloren).

In de laatste negen thuisduels in de eredivisie wisselde NAC steeds een overwinning af met een nederlaag. Zet deze trend zich tegen Vitesse door, dan wint NAC deze wedstrijd.

Gelderlander / Foto’s SV

Hoofdsponsor: