30 oktober 2015 In de media

‘De focus moet nu geheel liggen op Vitesse’

,,De knop moet om’’, zo keek Fons Groenendijk vanochtend nog eenmaal terug op het bekerdebacle van afgelopen woensdag tegen Excelsior ‘31.
Zaterdag kan Excelsior iets rechtzetten. Dan komt Vitesse naar Stadion Woudestein. De aftrap is om 19.45 uur.

,,Wij hebben woensdag een unieke kans laten liggen om weer ver te komen in het bekertoernooi. We moeten echter niet vergeten dat we de zaterdag ervoor bij Roda JC wonnen en de week daarvoor een punt pakten in de uitwedstrijd tegen PSV’’, stelde Groenendijk. ,,Wat dat betreft was het een week van uitersten. Die bekernederlaag moet nu uit ons systeem en de focus moet geheel liggen op Vitesse.’’

Hij vindt het fijn dat die wedstrijd morgen alweer op het programma staat: ,,Ik ben blij dat we nu weer spelen, dan kunnen we voor onszelf en voor de supporters iets rechtzetten tegen een van de betere ploegen van de Eredivisie. Wij moeten er met zijn allen op gebrand zijn om de wanprestatie van afgelopen woensdag recht te zetten. Daar moet alles op gefocust zijn.’’

Groenendijk erkent dat het voor zijn ploeg makkelijker is om vanuit reactie te spelen: ,,Woensdag tegen Excelsior ’31 moesten wij zelf het spel maken en hebben we veel ruimte weggegeven. Het eerste kwartier deden we het nog goed, maar daarna dachten we het als team met 10 procent minder te kunnen doen, maar zo ver zijn wij nog niet. Hopelijk kunnen wij ons morgen optrekken aan en vastbijten in de tegenstander.’’

Want Vitesse heeft volgens hem een heel goede ploeg: ,,Ze hebben niet voor niets vijf jongens van Chelsea die volgens Mourinho in de toekomst daar in het eerste kunnen voetballen. Dat zegt genoeg. We zullen ze niet te veel ruimte moeten geven om te voetballen en waar mogelijk in de omschakeling zelf proberen kansen te creëren.’’ Excelsior moet het morgen in elk geval doen zonder Yoëll van Nieff (enkel) en Tom Overtoom (kuit).

Statistieken:
Excelsior bleef de laatste vier wedstrijden ongeslagen en behaalde in die wedstrijden acht punten. Op 22 november 2014 waren de Kralingers voor het laatst vijf wedstrijden op rij ongeslagen. Vitesse was tot afgelopen weekend vier wedstrijden op rij ongeslagen maar verloor zondag op eigen veld van Ajax (1-3).

Excelsior won in de Eredivisie alleen op 26 augustus 1979 een thuiswedstrijd tegen Vitesse (2-0). Makkie Nijssen en Koos Waslander waren destijds de doelpuntenmakers. Vitesse ging vier keer met de zege aan de haal en drie keer eindigde het treffen in Rotterdam in een gelijkspel.

De thuiswedstrijd tegen Vitesse ging afgelopen seizoen met 3-1 verloren. Tom van Weert maakte voor rust een achterstand ongedaan maar in het laatste kwartier ging Vitesse met de overwinning aan de haal.

Arbitrage:
Scheidsrechter: Jochem Kamphuis
Assistent-scheidsrechters: Dave Goossens en Ruud Bexkens
Vierde official: Stijn Berben
 

Excelsior / Foto’s SV

Hoofdsponsor: