25 september 2010 In de media

‘Europa dichterbij via beker’

Vitesse-trainer Theo Bos reageerde verheugd op de loting van de vierde ronde van het KNVB- bekertoernooi. Vitesse ont­vangt 9, 10 of 11 november de win­naar van het duel tussen topklas­ser Rijnsburgse Boys en hoofdklas­ser Deurne, dat woensdag 29 sep­tember wordt uitgespeeld.

Bij winst behoort de Arnhemse club al tot de beste zestien van het KNVB-bekertoernooi, waarin een ticket voor de Europa League te verdienen is. Bos gaat woensdag naar Lisse om de volgende tegen­stander te bekijken. „ De loting is gunstig, je wilt altijd het liefst een thuiswedstrijd tegen amateurs. De weg naar Europees voetbal via de beker is vijf wedstrijden. Dat biedt meer kansen dan via de competi­tie. Als je derde wordt, ben je nog lang niet zeker van Europees voet­bal”, aldus de trainer van de num­mer 16 in de eredivisie.

Vitesse heeft al besloten de beker­wedstrijd ondanks de hoge huur en het verwachte magere bezoekersaantal in GelreDome te spelen. Er wordt nog bekeken of seizoenkaarthouders gratis naar binnen mogen.

De Gelderlander

Hoofdsponsor: