9 januari 2016 In de media

‘Ik heb met Mo gesproken en we komen er na het weekeinde op terug’

Vijf dagen geleden maakte Vitesse bekend dat het coach Peter Bosz per direct kwijtraakte aan Maccabi Tel Aviv. Bosz’ assistent Rob Maas bleef achter en zelf zei Bosz dat Maas een prima kandidaat zou zijn om nu de leiding in handen te krijgen. Maas traint de ploeg nu in elk geval op interim-basis en tijdens het trainingskamp arriveerden directeuren Joost de Wit en Mohammed Allach voor het opmaken van de balans.
Vrijdagavond won Vitesse in La Manga met 1-2 van Anderlecht, dankzij twee goals van Dominic Solanke. Na afloop besprak Maas de situatie zoals die nu is. “Ik heb met Mo gesproken en we komen er na het weekeinde op terug”, gaf hij aan in gesprek met het Algemeen Dagblad. “Ik heb mijn zegje gedaan, ook over randzaken. Of er een assistent bij moet komen? Dat is onderdeel van het gesprek dat we voeren.”

Het is niet ondenkbaar dat Maas het seizoen afmaakt in Arnhem, of misschien wel een langer contract mag aangaan. Hij zegt dat de club het vertrouwen in hem uitsprak nadat Bosz vertrok. “En ik heb er zelf ook vertrouwen in, omdat het heel vertrouwd is met deze spelers en staf te werken”, aldus Maas. Hij zegt dat het ook scheelt dat hij niet instapt bij een club die in degradatienood verkeert
 

Voetbalzone / Foto’s SV

Hoofdsponsor: