17 mei 2016 In de media

‘Ik was het liefst mijn hele leven bij Vitesse gebleven’

Piet Velthuizen stond dinsdagavond voor de laatste keer in het doel bij Vitesse. ,,Dit was het dan’’, zei Velthuizen tegen dagblad De Gelderlander na het oefenduel bij AVW’66 (2-9).
,,Je weet dat dit kan gebeuren in het voetbal. Maar het doet wel pijn. Ik was liever mijn hele leven bij Vitesse gebleven. Bijna twintig jaar bij de club, dat is zeker veel. Daarom doet dit pijn. Vitesse is meer een familie geworden voor mij.

Trainers en spelers komen en gaan. Maar er zijn veel mensen die al die jaren bij de club hebben gezeten. Zij zijn altijd zo lief voor mij, en dankbaar. Hen ga ik zeker missen.’’Na anderhalf jaar bankzitten wordt zijn aflopende contract bij Vitesse niet verlengd.

Het is nog de vraag waar dat na de zomer zal gebeuren. FC Twente heeft belangstelling, maar zijn toekomst ligt nog volledig open. ,,Ik heb nog niets concreets gehoord. Ik denk dat het het buitenland wordt. Dat zegt mijn gevoel. Ik wacht het wel af. Deze zomer ga ik doortrainen, twee keer per dag, om fit te zijn voor een nieuwe club’’, zegt Velthuizen, die een wens koestert die nauwelijks verassend is.

,,Ik hoop ooit nog een keer terug te keren bij Vitesse. Als keeper, of keeperstrainer, of trainer, dat interesseert me niet. Als ik maar terugkeer.’’
 

Gelderlander / Foto’s SV

Hoofdsponsor: