1 december 2012 In de media

‘Ik heb niet vaak een spits gezien die zo vreselijk veel arbeid verricht’

Fred Rutten prijst zich gelukkig met de aanwezigheid van Wilfried Bony. De aanvaller uit Ivoorkust schiet in de competitie alles kort en klein en kan een voorname rol spelen in een eventuele gooi naar de landstitel in Arnhem.
Rutten werkt sinds afgelopen zomer met het krachtmens en kijkt zijn ogen uit. Volgens de trainer is Bony zo belangrijk, dat zijn club een ander systeem zal moeten aanwenden als de spits in januari eventueel wordt verkocht.

“Hij is een echte persoonlijkheid. Ik heb niet vaak een spits gezien die zo vreselijk veel arbeid op de training verricht. Wanneer hij tóch vertrekt, moeten we iets anders gaan spelen. Eenzelfde speler krijgen we dan toch niet terug. Net als eenzelfde Guram Kashia, die is ook niet te vervangen”, geeft Rutten zaterdag aan in De Telegraaf.

Na de zeges op Ajax en PSV in hun respectievelijke stadions wordt er meer en meer verwacht van Vitesse. Rutten zegt dat de club dat eigenhandig gecreëerd heeft en dat Vitesse vooral geduldig moet blijven tijdens wedstrijden. “In het jaar dat FC Twente kampioen werd, beslisten zij ook heel veel wedstrijden in de laatste tien minuten. Wij hebben in de as een aantal spelers lopen die daarop moeten letten.”

Voetbalzone / Foto’s SV

Hoofdsponsor: