15 december 2013 In de media

‘Jan-Arie en Marko ook in beeld bij Oranje’

Vitesse-trainer Peter Bosz sprak vrijdagmiddag tijdens het wekelijkse persuurtje op Pa­pendal lovend over zijn voetbal­lers. Volgens de oefenmeester ko­men niet alleen Davy Pröpper en Patrick van Aanholt – beiden wa­ren onlangs geselecteerd door Louis van Gaal – in aanmerking voor Oranje.
„Vitesse speelt in de top van Nederland. In principe zijn nu alle Nederlanders van Vi­tesse kandidaat voor Oranje. We hebben Jan-Arie van der Heijden en Marko Vejinovic, die het goed doen, maar er zijn meer jongens die prima presteren.”

Bosz reageerde ook op het vertrek van voormalig eigenaar Merab Jor­dania. De Georgiër had al eerder afstand gedaan van zijn aandelen, begin deze week droeg hij het voorzitterschap van de club per di­rect over aan Bert Roetert. „Merab heeft mij in de zomer naar Vites­se gehaald. Ik heb Merab enigs­zins leren kennen, want hoe goed ken je iemand na vijf maanden. Een heel vriendelijke man, beze­ten van voetbal en erg betrokken bij het eerste team. Het was pret­tig samenwerken. Hij heeft mij nooit tot iets verplicht. ‘Doe het op jouw manier’ zei hij. Merab heeft mij altijd gesteund.”

Jordania’s opvolger Roetert was bij het perspraatje aanwezig. De preses gaf aan veel zin te hebben in zijn nieuwe klus. „Vanwege het Financial Fair Play zijn de fi­nanciële mogelijkheden beperkt. We hebben meer sponsors nodig en meer toeschouwers. Er moet binnen afzienbare tijd een hoofd­sponsor komen.” Roetert (57) komt uit Arnhem en heeft, zo zegt hij, een Vites­se- hart. Hij zat in het verleden al in het stichtingsbestuur.


 
Gelderlander / Foto’s SV

Hoofdsponsor: