29 juli 2012 In de media

‘Oerend Hard’ valt slecht bij Vitessefans

Zanger en spreekstalmeester Frank Gaertner van de feestformatie Broadway bracht zichzelf zondagmiddag heel even in verlegenheid tijdens een optreden op de fandag voor Vitesse op de Markt in hartje Arnhem.
Hij zette enthousiast de kraker ‘Oerend Hard’ van Normaal in zonder te beseffen dat volksliederen uit de Achterhoek van rivaal de Graafschap onder Vitessefans verkeerd kunnen vallen. Vanuit de harde kern van de fans klonk nabij het podium luid boegeroep temidden van verontwaardigd gezwaai. Toen de protesten begonen aan te zwellen brak de zanger het nummer na 42 seconden af met het Engelse filmmontagewoord ‘cut’ richting band op het podum. Daarna legde zijn oor te luisteren met de microfoon nadrukkelijk naar voren.

Hij scandeerde tweemaal de wootrden: "Is dit een kutnummer?" De massa explodeerde twee keer in een grommend bevestigend ja. "Okay, het is jullie feestje", reageerde Gaertner. " Nee, ik zeg geen sorry. Ik vind het lied zelf sowieso kut." Hij verexcuseerde zich kort daarna met de opmerking het jammer te vinden dat er geen Arnhemmer is die ‘een fantastisch hit’ heeft gehad die hij kan coveren tijdens een voetbalfeestje rond de liefhebbers van zwart en geel. De rest van de dag bleef vlekkeloos gezellig. Een grote massa fans verzamelde zich na vieren bij het podium om alle spelers en de technische staf van Vitesse toe te juichen. In een confettizee ging iedereen aan het einde van de show nog eens de catwalk op om zich door de fans te laten lauweren.

Oehoe oehoerend stom kwam ie doar de bocht uutgescheurd…

Gelderlander / Foto’s SV

Hoofdsponsor: