23 augustus 2012 In de media

‘Oranje in Arnhem? Tuurlijk!’

GelreDome-directeur Hèrald van de Bunt ziet het wel zitten, een terugkeer van het Ne­derlands elftal naar Arnhem: „ Oranje in Arnhem? Natuurlijk!”
De laatste interland in GelreDome dateert alweer van elf jaar terug.

Interim- directeur Erwin Kasa­kowksi van Vitesse spreekt van­daag met vertegenwoordigers van de KNVB over GelreDome als mo­gelijk speelstadion voor het Neder­lands elftal. Een woordvoerster van Vitesse: „ De KNVB heeft aangegeven dat Oranje ook in andere steden wil spelen dan in Amsterdam, Rotter­dam en Eindhoven, dus waarom dan niet in Arnhem?”

Stadion kan naar 30.000 plaatsen

GelreDome is bereid de capaciteit van het stadion tijdelijk te vergro­ten als de KNVB Arnhem als speel­stad voor Oranje mocht aanwij­zen. „ Als het nodig is, dan kunnen we met wat aanpassingen komen tot 29.000 à 30.000 zitplaatsen”, zegt directeur Van de Bunt.

Hij ziet de beperkte capaciteit van GelreDome als struikelblok. „ Ik word heel enthousiast van het idee om Oranje weer naar Arn­hem te halen, maar de KNVB kan in de Amsterdam ArenA 20.000 kaarten meer verkopen. En de bond zal – heel begrijpelijk – ook naar het financiële aspect kijken.”

GelreDome was een van de speel­steden van Euro2000. Voor dat toernooi werd de capaciteit tijde­lijk opgeschroefd tot 30.000 plaat­sen. Inmiddels is die officieel 25.000. In 2001 speelde Oranje voor het laatst in Arnhem, tegen voetbaldwerg Andorra (4-0).

Voorlopig krijgt dat duel geen ver­volg, maakt de KNVB duidelijk. „We hebben hier nog niet over ge­sproken met Vitesse, maar duide­lijk is dat GelreDome veel kleiner is dan de drie stadions waar we nu spelen met Oranje. Het is op dit moment niet aan de orde.”

Vitesse mikt echter niet alleen op het Nederlands elftal, zeggen ze daar: „ Jong Oranje is ook leuk. Er zitten nu weer drie Vitessenaren bij de voorlopige selectie.” GelreDome-directeur Van de Bunt ziet ook dat zitten. „We hebben hier in 2007 tenslotte ook het EK Onder 21 gehad.”

Gelderlander / Foto’s SV

Hoofdsponsor: