25 september 2010 In de media

‘Ruis’ Laryea Kingston loos alarm

Ghanees uit voorzorg naar Radboud om ‘afwijkende waarde’ te laten onderzoeken

Vitesse- speler Laryea Kingston (29) heeft gisteren in het Nijmeegse Radboudziekenhuis een hartcontrole ondergaan nadat bij een conditietest door het sma (sportmedisch adviescentrum) op Papendal ‘afwijkende waarden’ wa­ren gemeten.

Volgens technisch directeur Ted van Leeuwen was er sprake van loos alarm. „ Er zat geen ruis op het hart, maar op de foto. Er is in het Radboud een hartfilmpje ge­maakt en er blijkt helemaal niks aan de hand. Dat was ook de ver­wachting, maar in dit soort geval­len neem je geen enkel risico. Uit voorzorg laat je iemand dan con­troleren”, aldus Van Leeuwen na­dat gistermiddag de uitslag van het hartonderzoek bekend werd.

Vitesse werd ruim twee weken ge­leden nog opgeschrikt door een hartstilstand van Ajacied Evander Sno tijdens de wedstrijd Jong Vit­esse- Jong Ajax. De Amsterdam­mer, die door fysiotherapeuten en clubartsen van Ajax en Vitesse werd gereanimeerd, is inmiddels weer op de been.

Trainer Theo Bos van Vitesse ver­wachte al dat Kingston vandaag ge­woon weer kan trainen. „ Afwij­kende waarden zijn niet verontrus­tend. Ik heb het zelf ook gehad. Als coach betaald voetbal moet je eens in de twee jaar een test doen. Dat deed ik altijd in Zeist. Toen ik de controle voor het eerst op Pa­pendal liet doen, werden er afwij­kende waarden geconstateerd. Ik ben gecontroleerd in het zieken­huis en er was niks aan de hand. Later zijn de gegevens uit Zeist op­gehaald en daaruit bleken die af­wijkende waarden al. Niet ieder mens is hetzelfde”, aldus Bos.

Hij wilde niet zeggen of Kingston deel uitmaakt van de selectie die morgen Excelsior bezoekt. De Gha­nees behoorde dinsdag wel tot de selectie in het gewonnen beker­duel met Flevo Boys (0-6).

Bos aast in Rotterdam op de twee­de competitiezege van het seizoen na vijf duels waarin één puntje werd gehaald. „Het goede spel moet worden vertaald in punten. We hebben het tegen NAC veel goed gedaan, maar één ding niet; kansen afmaken. Dat lag niet aan het veldspel, maar aan het indivi­du en dat moet beter”, aldus Bos. „Excelsior is een gevaarlijke ploeg. Ze hebben op hun kleine kunst­grasveld met minimale afmetin­gen negen punten uit drie duels ge­haald. Ons doel is de eerste ploeg zijn die Excelsior daar verslaat.

De Gelderlander

Hoofdsponsor: