14 mei 2012 In de media

‘Vitesse-NEC big game maar geen Sparta Praag-Slavia’

Met twee treffers in de twee derby’s met NEC bewees spitsWilfried Bony zijn waarde voor Vitesse. ‘ Dit zijn grote wedstrijden, maar geen Sparta Praag-Slavia’.
Wilfried Bony was sa­men met Nicky Hofs de grote man in het Gelderse tweeluik tussen Vi­tesse en NEC. De Ivoriaan scoorde in de uitwedstrijd de 1-2 en gister­middag thuis de bevrijdende 2-0.

Beide duels stonden bol van de spanning en sensatie, maar de 23-jarige international uit Ivoor­kust werd er niet warm of koud van. „Voor de supporters en voor de club is het belangrijk om deze wedstrijden te winnen, voor mij maakt het niet veel uit. Ik speel el­ke wedstrijd hetzelfde en elke wed­strijd om te winnen”, aldus Bony, die na zijn 2-0 gistermiddag een halsgebaar maakte en zo de sup­porters op de zuidtribune duide­lijk maakte dat de tegenstander ‘ge­killed’ was. De gekte rond de Gelderse der­by’s, die deze play- offs met name door de arbitrage een extra dimen­sie kreeg, kon Bony niet van de wijs brengen. „Het was een big ga­me, maar niet te vergelijken met bijvoorbeeld Sparta Praag tegen Slavia”, haalde Bony een herinne­ring aan van zijn vorige club.

„Daar werd een week lang door ie­dereen heel serieus naar toe ge­leefd. Van de voorbereiding op maandag tot het einde van de wed­strijd werden er echt geen grap­pen gemaakt”, lachte Bony, die de veelbesproken strapatsen van de arbitrage in Nijmegen niet keihard veroordeelde.

„ Er werd een strafschop gegeven die er geen was en een doelpunt toegekend dat er geen was. Maar die dingen gebeuren. Ik weet niet of deze rode kaart een rode kaart was. Dat heb ik niet goed gezien”, bekende Bony, die terugkeek op een ‘moeilijke wedstrijd’.

„Ik kwam minder vaak aan de bal dan in Nijmegen. En we hadden het tegen negen spelers van NEC nog moeilijker dan tegen elf. Maar dat gebeurt vaker, het heeft te ma­ken met concentratie”, wist Bony.

Hij wilde gistermiddag kort na het bereiken van de play-offsfinale niet vooruitlopen op zijn voetbal­toekomst. „We moeten eerst Euro­pees voetbal halen. Nee, dat speelt geen rol bij mijn keuze. Toen ik van Sparta Praag naar Vitesse kwam, stond Sparta voor de Euro­pese wedstrijd tegen Liverpool en ging ik naar een club die tegen de­gradatie vocht. Als er een mooie club komt, ben ik geïnteresseerd.”

Gelderlander

Hoofdsponsor: