17 maart 2011 In de media

‘Vitesse is in uitwedstrijden niet succesvol, dat wil AZ zo houden’

AZ neemt het vrijdag in eigen huis op tegen Vitesse. De ploeg uit Arnhem sprokkelt de punten vooral in thuisduels bij elkaar en trainer Gertjan Verbeek van de Alkmaarders hoopt dat dit voorlopig zo blijft. “Vitesse heeft een goed voetballende ploeg, maar is mentaal kwetsbaar. Ze hebben moeite om over een achterstand heen te komen en ze komen moeilijk tot scoren”, weet Verbeek.
“Vitesse is in thuisduels een heel andere ploeg dan in uitwedstrijden”, vertelt de coach op de officiële website van zijn club. “Daar hebben veel ploegen last van, waaronder ook wij. Thuis voelen ze zich op hun gemak en stralen ze vertrouwen uit. In uitwedstrijden is Vitesse dit seizoen nog niet zo succesvol geweest. Dat willen wij graag zo houden.” De oefenmeester van AZ kan daarbij geen beroep doen op de geschorste aanvaller Graziano Pellè.

Een eerder aangevraagd hoger beroep is ingetrokken. “We gingen voor vrijspraak, maar dat is al niet meer mogelijk”, verklaart Verbeek. “De tuchtzaak hebben we onder protest bijgewoond. De KNVB wilde niet wachten tot Dario Cvitanich als getuige kon worden gehoord. Daardoor voelen wij ons belemmerd en benadeeld. Had de KNVB ook zo gehandeld als Cvitanich de rode kaart had gehad en die donderdag niet naar Zeist kon komen?”, vraagt de AZ-trainer zich af.

“Wij hebben er alle begrip voor dat Cvitanich niet kwam, want hij moest met Ajax tegen Spartak Moskou spelen. Maar de KNVB verschuilt zich weer achter allerlei regeltjes”, vindt Verbeek, die verder evenmin kan beschikken over Héctor Moreno. Diens plaats wordt ingenomen door Nick Viergever. “Nick laat zien dat hij er klaar voor is”, aldus zijn coach.

Voetbalzone

Hoofdsponsor: