11 februari 2011 In de media

“Vitesse is een andere ploeg geworden”

“Vitesse is een andere ploeg geworden”1/111-02-2011 FC Twente speelt morgenavond de thuiswedstrijd tegen Vitesse. Vrijdagmiddag blikte Trainer/Coach Michel Preud’homme vooruit op dit treffen.

FC Twente kan voor het treffen met Vitesse niet beschikken over Marc Janko, Dwight Tiendalli en Rasmus Bengtsson. Preud’homme: “Marc heeft een kleine spierverrekking in zijn heup. Een zeldzame kwetsuur en hij heeft enkele dagen absolute rust voorgeschreven gekregen. Het is moeilijk aan te geven wanneer hij weer inzetbaar is.” Tiendalli is nog niet hersteld van zijn knieblessure en Bengtsson kampt sinds het duel van maandag met Jong FC Twente met een lichte enkelkwetsuur.

Internationals
Na een week waarin het interlandvoetbal centraal stond, trainde FC Twente gistermiddag in het stadion op de nieuwe grasmat en verwelkomde Preud’homme een deel van zijn internationals. Met name het feit dat drie spelers van FC Twente voor Oranje speelden, stemde Preud’homme tot tevredenheid. “Oranje blijft maar winnen en het lijkt zo simpel bij die ploeg te gaan”, zei de trainer. “Ze hebben alle drie gespeeld en dat is erg positief. Luuk heeft zijn debuut gemaakt en hij was gisteren nog erg gedreven op de training, positieve adrenaline”, omschreef Preud’homme het.

Vitesse
De ploeg van trainer Albert Ferrer speelde afgelopen week gelijk tegen Feyenoord (1-1) en won een week eerder met ruime cijfers van Roda JC (5-2). Eind december kwam FC Twente Vitesse tegen in het toernooi om de KNVB-beker. Een wedstrijd die door de Tukkers met 5-0 werd gewonnen. Een wedstrijd die nu vergeten moet worden. “Vitesse van eind december is niet meer te vergelijken met het Vitesse van nu”, zegt Preud’homme. “Het beeld van die wedstrijd moeten we achter ons laten. We moeten ons voorbereiden op een andere tegenstander. Sinds eind december hebben ze diverse nieuwe spelers ingepast en een aantal van hen speelt op een andere positie. Je kunt zien dat het enthousiasme terug is bij Vitesse.”

De selectie van FC Twente voor het duel met Vitesse: Mihaylov, Boschker, Onyewu, Wisgerhof, Douglas, Röseler, Buysse, Leugers, Rosales, Landzaat, Janssen, Brama, Bruggink, Ruiz, De Jong, John, Chadli, Bajrami en Berghuis.

De wedstrijd begint zaterdag om 19.45 uur en staat onder leiding van scheidsrechter Danny Makkelie

Fc Twente

Hoofdsponsor: