21 december 2018 In de media

Ødegaard bezorgt zwak Vitesse in blessuretijd zege op Kozakken Boys

Vitesse staat in de kwartfinale van de KNVB-beker. De Arnhemse club versloeg donderdagavond na een ronduit zwak optreden Kozakken Boys. Martin Ødegaard vond in de blessuretijd de opening voor de inspiratieloze eredivisionist: 1-2.
Trainer Leonid Sloetski hield de kern van Vitesse intact voor het duel in Werkendam. Jake Clarke-Salter, Alexander Büttner en Roy Beerens begonnen op de bank met het oog op de competitiewedstrijd van zondag tegen De Graafschap. Maar de Rus moest voor het duel noodgedwongen nog een wissel doorvoeren. Oussama Darfalou haakte af met een lichte liesblessure. Daardoor stond Thomas Buitink in de spits.

Kozakken Boys begon voor een goedgevuld sportpark De Zwaaier sterk aan het duel. In de openingsfase miste Sanny Monteiro een opgelegde kans.

Na 12 minuten sloeg vervolgens Vitesse bij de eerste doelpoging toe. Keeper Richard Arends, voor het eerst sinds oktober weer in de basis, zag er daarbij niet goed uit. De goalie uit Opheusden reageerde traag op het schot van afstand van Matus Bero: 0-1.

Vitesse drukte daarna niet door en kreeg daarvoor de rekening gepresenteerd. Na 59 minuten gaf Rasmus Thelander onnodig een vrije trap weg. Even later profiteerde Quentin Jacoba. De verdediger kopte een voorzet, volledig vrij, binnen voor de 1-1.

Vitesse schrok wakker en zette daarna aan. Dat leverde tien minuten voor tijd een kans op voor Bryan Linssen. Maar de flets acterende aanvoerder schoot op doelman Arends.

Kozakken Boys koerste daarmee af op een verlenging, maar Ødegaard vond diep in blessuretijd de ontsnappingsroute voor Vitesse. De Noor werd goed aangespeeld door Clarke-Salter, inmiddels toch gebracht door Sloetski, draaide zich vrij en schoot hard en laag raak.

De 1-2 was ook het laatste wapenfeit in Werkendam

Vitesse-Kozakken Boys 1-2 (0-1)
12. Bero 0-1, 59. Jacoba 1-1, 90. Ødegaard 1-2

Vitesse: Eduardo; Karavaev, Thelander, Doekhi (70. Clarke-Salter), Clark (61. Büttner); Serero, Bero, Foor (61. Gong); Ødegaard, Buitink, Linssen.

Gelderlander / foto’s SV

Hoofdsponsor: