15 maart 2019 In de media

Ødegaard: ‘Mooie herinneringen aan Heracles’

Vitesse speelt zaterdag een uitwedstrijd in het Polman Stadion tegen Heracles Almelo. Vitesse TV blikt samen met hoofdtrainer Leonid Slutskiy en middenvelder Martin Ødegaard vooruit op het duel.
De krachtmeting tegen Feyenoord vorige week eindigde in een gelijkspel. Volgens Slutskiy was dat een terechte afspiegeling van de wedstrijd: “Ik denk dat het een terecht resultaat was die middag. We hadden zelfs kunnen winnen, maar dat geldt ook voor Feyenoord. Uiteindelijk mogen we tevreden zijn, want het is een tegenstander met veel kwaliteit”, aldus Slutskiy. Ødegaard kijkt met een tevreden gevoel terug op de clash met de Rotterdammers: “De tweede helft hebben we aardig gevoetbald. Dat niveau moeten we vasthouden en meenemen naar de komende wedstrijd.” 

Reeks voortzetten 
De geel-zwarten zijn nu een maand ongeslagen en gaan zaterdag proberen deze serie door te trekken tegen de equipe van Frank Wormuth. “Wij willen deze reeks zo lang mogelijk volhouden. We gaan daar ons eigen spelletje spelen, dan heb ik er vertrouwen in dat het goed komt”, zegt Ødegaard. Vitesse kwam de Heraclieden dit seizoen al twee maal eerder tegen. Beide keren trokken de Arnhemmers aan het langste eind. Het competitieduel werd met 4-0 gewonnen en in de TOTO KNVB Beker stapten de Vitessenaren met een 0-2 zege van het veld af, maar dat is volgens Slutskiy geen garantie voor drie punten: “De vorige twee ontmoetingen willen helemaal niks zeggen. Het wordt hoe dan ook een zware wedstrijd”. 

Gelijke kansen 
Slutskiy schat de kansen op een overwinning voor beide ploegen even groot: “Thuis spelen ze agressief en met veel lef. Het elftal van Heracles bestaat uit veel goede spelers, met name in de voorhoede zijn ze sterk. In het bijzonder Kristoffer Peterson, Adrián Dalmau en Brandley Kuwas. Ze hebben Ajax in eigen huis verslagen, het is een gevaarlijke ploeg.” De creatieve middenvelder verwacht een aantrekkelijk duel. “Ik denk dat het een open wedstrijd wordt. Beide teams vallen veel aan. We moeten de focus houden zoals in de laatste vier wedstrijden.” 

Mooie herinneringen 
Spelmaker Ødegaard was dit seizoen in beide wedstrijden tegen Heracles Almelo betrokken bij een doelpunt. In GelreDome was hij verantwoordelijk voor de 3-0 en in de bekerwedstrijd bereidde Ødegaard een doelpunt voor. “Ik heb mooie herinneringen aan de ontmoetingen met Heracles. Eerder kon ik belangrijk zijn voor het team. Hopelijk kan ik zaterdag één goal én één assist geven”, glimlacht hij. Over een aantal spelers kan Slutskiy dit weekend nog niet beschikken, daarentegen is controleur Thulani Serero helemaal hersteld van zijn blessure. “Jake Clarke-Salter, Charly Musonda en Tim Matavz zijn er niet bij. Oussama Darfalou heeft de hele week meegetraind, dus hij is terug in de selectie.”

 

Vitesse / foto’s SV

Hoofdsponsor: